Színház- és táncelőadások a ZsiMü-n

Budapest, május 25. - június 2.
Negyedik alkalommal rendezik meg a hazai kulturális élet kiemelkedő összművészeti eseményét, a Zsidó Művészeti Napokat, aminek keretében különleges színházi és kortárstánc előadások is várják az érdeklődőket.
A színházi előadások sorában, idén öt alkalommal játsszák a világ első klezmer-operettjét, a Menyasszonytáncot Budapesti Operettszínházban. Mácsai Pál, Lukács Miklós cimbalom kíséretében olvas fel Örkény István novelláiból május 26-án, 16 és 19 órától a MOMkult Kupolában. Képzavar címmel látványszínházi előadást mutat be két fiatal színész, Páder Petra és Borbás Gergő, Bitó János harmonikajátékának kíséretében május 27-én a Bethlen Téri Színházban.
Borítékolható szerelem a címe Náray Erika és Nyáry Krisztián estjének, melyen május 28-án, 19 órakor, a Budapest Jazz Clubban kel életre Nyáry tavaly megjelent Írjál és szeressél című könyvének gyűjtése. Egy kevésbé ismert oldaláról ismerhetjük meg Molnár Ferenc írót a Szülőfalum, Pest című ősbemutatós darabban, Fesztbaum Béla előadásában május 30-án, 19:30-tól, a Rózsavölgyi Szalonban.
 
 
Táncbemutatóval készül az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat június 2-án, Jeruzsálem Napján, a Nemzeti Táncszínházban. A Panta Rhei című esten a társulat két nemzetközileg elismert vendégkoreográfusa által készített új alkotások lesznek láthatóak.
 
 
A ZsiMü ezúttal a gyerekeknek is készül kortárs táncszínházi bemutatóval. Gyereknapon, május 26-án 15 órától a Bethlen Téri Színházban elevenedik meg táncelőadás keretében Erich Kästner világhírű regénye, A két Lotti történetét. Az ifjúsági regény főszerepeit Bujdosó Anna, Hannah Eden, Monica Nemesio Garcia és Kiss Tamás táncolják, a koreográfus Varga Kinga. Kortárs amerikai szerző zenei montázsára készítette a Dart Társulat a családi összetartozás, a testvéri szeretet, a féltékenység és a megbocsátás témakörében az általános iskolásoknak szóló produkciót.
2019.05.16
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.