Kedvenc helyek

Pápai Joci nem jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Tegnap este rendezték meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál 2019-es első elődöntőjét, ahol tizenhét ország – köztük Magyarország is –, versenyzett azért, hogy bejusson a nívós dalpárbaj döntőjébe. Idén Pápai Joci képviselte a hazai könnyűzenét, aki sajnos nem jutott tovább a fináléba.
Most szombaton rendezik meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, aminek helyszíne idén az izraeli Tel-Aviv. Itt zajlott le az első elődöntő tegnap este, ahol az első körben tíz ország képviselője jutott tovább a nagy fináléba. A hazai A Dal verseny 2019-es győztese Pápai Joci volt, aki idén Magyarországot képviselhette az Eurovízión Az én apám című dalával, de sajnos a zsűri és a nézők szavazata kevés volt ahhoz, hogy bejusson a legjobb tízbe, ezzel megszakítva a 2009 óta tartó hagyományt, amikor is mindig ott voltunk a döntőben. A bejutott országok között van Görögország, Fehéroroszország, Szerbia, Ciprus, Észtország, Csehország, Ausztrália, Izland, San Marino és Szlovénia. A következő elődöntőt csütörtökön tartják, akkor alakul majd ki a döntő végleges mezőnye.
 

 
(eurovision.tv)  
2019.05.15
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.