Kispesti Városünnep 2019

Budapest, Templom tér, Kispest, június 1 - 2.
A KMO Művelődési Központ Kispest önálló településsé válásának 148. évfordulóján 12. alkalommal szervez Városünnepet a Templom téren és az Ady Endre úton, ahol koncertekkel, kirakodóvásárral, sztárfellépőkkel, játékokkal várja a családokat. A Városünnep idei szlogenje: Tucatnyi vidámság.
Június 1-jén, szombaton Vágó Piros műsorvezetésével főként a fiataloknak és a rock szerelmeseinek kedvez a színpadi program. Délután 14 órakor a Weinkillers együttes nyitja a fellépők sorát, majd jön a Kései Kitérő, illetve két tribute-zenekar, a Stoned és a Reckless Roses is zenél, hogy aztán az este fő attrakciójaként a Lóci Játszik és a Hiperkarma zárja a napot.  
 
Másnap, vasárnap 11 órakor kezdődnek a színpadi programok a Kifli zenekar gyermekkoncertjével, majd ezt követi a KMO-ban működő mozgásos csoportok bemutatkozása: lesz argentin tangó, akrobatikus rock & roll a Mustang SE-től, modern tánc az Art's OK Táncszínháztól, valamint a Shaolin Kungfu Oroszlántánca. A délutánt a Kispesti Obsitos Fúvószenekar indítja népszerű filmzenékkel, majd kezdetét veszi a késő estig tartó zenei kavalkád, amikor is fellép a Shygys, Dér Heni, Kuti Róbert, Bereczki Zoltán, a Bon-Bon Együttes, Zoltán Erika, Király Viktor és Király Linda, végül pedig az est zárásaként a 40 éves Karthago együttes születésnapi koncertjét hallhatja a közönség. Ezen a napon a műsorvezető szintén egy népszerű rádiós: Abaházi Csaba lesz! 
 

 
A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven sok érdekesség, játék várja a látogatókat. Lesz helikopterszimulátor és mobil kalandpark, kipróbálható virtuális játékok és veterán járművek, és egy igazi különlegességre is számíthatnak az érdeklődők vasárnap, hiszen Szabó Gabi: A Szóvivők című könyvének bemutatóján, 14 órától Sipos Jenőt (az MLSZ szóvivőjét), dr. Borbély Zoltánt (Legfőbb ügyészség korábbi szóvivőjét) és dr. Sógor Zsoltot (a BRFK korábbi szóvivőjét) is a Templom térre várják a szervezők. Sőt, a labdával jó barátságban lévő látogatók a szóvivőkkel közös dekázásban mérettethetik meg magukat értékes ajándékokért cserébe, valamint találkozhatnak a Kispest Honvéd focistáival is.
 
Soha vissza nem térő alkalomként egy kenuban lehet majd evezni az Ady Endre úton, lehet játszani a tűzzel, mindezek mellett kincskeresés, falmászás, rekeszmászás, dedikálás, kirakodóvásár, babzsákos pihenőpark, babasátor, fotószínház és vendéglátók finom ételei is várják a rendezvényre kilátogatókat. Egy különleges kiállítás is helyet kapott a programban: a Nagy Balogh János Kiállítóteremben látható tárlat a Kispesti Gránitgyár történetébe és egyedi termékskálájába enged betekintést. 
 
A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, látványos tűzijátékkal ér véget. 
 
2019.05.17
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.