Átadták az idei Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjakat

Díjazták a legszínvonalasabb kortárs tánc és független színházi produkciókat.

Kapcsolódó cikkek

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésére 2005 óta ítéli oda a Lábán Rudolfról elnevezett szakmai díjat, melynek odaítélésére független esztétákat, kritikusokat és szakújságírókat kérnék fel, akik évek óta rendszeresen elemzik, értelmezik és népszerűsítik a kortárs tánc-szcéna jelenségeit.
Az idén május 14-én megrendezett díátadó azért is volt különleges, mert most első alkalommal csatlakozott hozzá a színházi előadásért járó Halász Péter-díj, melynek célja az előző naptári évben bemutatott legizgalmasabb, leginnovatívabb, legprogresszívebb független színházi produkciót elismerése. Az idei díjátadó estet Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei alapítója és rendezője álmodta meg.
 
 
A 2019-es Lábán Rudolf-díjat Horváth Nóra Beat című darabja és Réti Anna Majdhaleszidőm című lakásszínházi kortárstánc előadása kapta, valamint különdíjban részesült a Willany Leó Improvizációs Táncszínház. Az első Halász Péter-díj tulajdonosa pedig a kolozsvári Reactor de creaţie şi experiment előadása, a 99,6% című színházi-kulturális kísérlet lett. 
2019.05.17
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.