Kedvenc helyek

Műanyagmentessé válik a vezető brit fesztiválok többsége

Az egyre gigantikusabb méreteket öltő globális felmelegedés problémájára válaszolva cseréli le több nagyobb brit fesztivál is az egyszerhasználatos műanyag poharait és helyettük a visszaváltható, többször is használható korsókból lehet majd gazdálkodni a fesztivállátogatóknak.
A Reading, Leeds, Download, Wireless és Latitude fesztiválok promótere, a Live Nation jelentette be, hogy 2021-re megszüntetik az egyszerhasználatos műanyag poharakat a fesztiválokon. Ez annak a tervnek a része, ami által a zeneiparban is sajátos helyet foglaló cég 2030-ra szeretne teljesen megvalósítani, azaz nem csak a nagyobb fesztiválokon, de kisebb koncerteken és helyszíneken is bevezetné a környezettudatos rendszert.
Michael Rapino, a Live Nation elnöke a fesztivál látogatóknak és az előadóknak is olyan rendezvényeket szeretne szervezni, amelyek a bolygót is védik és nem ellenkezőleg. Az újítást egyben a londoni Brixton Academy-n és a Glasgowban található King’s Tut helyszínein is bevezetik.

(nme.com)
2019.05.25
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.