Dél-koreai film nyerte az Arany Pálmát Cannes-ban

Quentin Tarantino és Terrence Malick is hoppon maradt, Almodóvarból sem lett Arany Pálma-díjas rendező, és egy dél-koreai zseni vihette haza a legnagyobb elismerést Cannes-ból.
A tavalyi Bolti tolvajok után ismét egy távol-keleti film vihette haza a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját. Bong Joon-ho A gazdatest című filmjének köszönhetően hazánkban is kultikus státusznak örvend, és Arany Pálma-nyertes filmjét, az Élősködőket késő ősszel láthatják majd a magyar rajongók. Bár a film szinte mindenkinek nagyon tetszett, befutónak mégis inkább a nagy visszatérőnek számító Terrence Malicket tartották, akinek a II. világháború környékén játszódó munkáját, az A Hidden Life-ot a fesztivál ideje alatt vásárolta meg a Fox Searchlight, nem titkoltan azzal a céllal, hogy Oscar-versenyzőként indítsa az ősszel. Ehhez képest a filmet díjazatlanul hagyták Cannes-ban.
 
Nem kapott komolyabb díjat – oké, a kutyaszereplőt azért jutalmazták – Tarantino nosztalgikus eposza, a Volt egyszer egy Hollywood sem, és Almodóvar filmjének is be kellett érnie a legjobb férfi szereplő díjával, ami Antonio Banderasnak jutott. A Dardenne-tesók lettek a legjobb rendezők a muzulmán radikalizálódásról szóló filmjükkel, A fiatal Ahmeddel, a Grand Prix-t pedig egy fiatal alkotó, Mati Diop vihette haza az Atlantics című munkájával. A zsűri díját megosztva kapta Ladj Ly A nyomorultak és Juliano Dornelles Bacurau című filmje. 
 
(hollywoodreporter.com
2019.05.27
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.