Dél-koreai film nyerte az Arany Pálmát Cannes-ban

Quentin Tarantino és Terrence Malick is hoppon maradt, Almodóvarból sem lett Arany Pálma-díjas rendező, és egy dél-koreai zseni vihette haza a legnagyobb elismerést Cannes-ból.
A tavalyi Bolti tolvajok után ismét egy távol-keleti film vihette haza a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját. Bong Joon-ho A gazdatest című filmjének köszönhetően hazánkban is kultikus státusznak örvend, és Arany Pálma-nyertes filmjét, az Élősködőket késő ősszel láthatják majd a magyar rajongók. Bár a film szinte mindenkinek nagyon tetszett, befutónak mégis inkább a nagy visszatérőnek számító Terrence Malicket tartották, akinek a II. világháború környékén játszódó munkáját, az A Hidden Life-ot a fesztivál ideje alatt vásárolta meg a Fox Searchlight, nem titkoltan azzal a céllal, hogy Oscar-versenyzőként indítsa az ősszel. Ehhez képest a filmet díjazatlanul hagyták Cannes-ban.
 
Nem kapott komolyabb díjat – oké, a kutyaszereplőt azért jutalmazták – Tarantino nosztalgikus eposza, a Volt egyszer egy Hollywood sem, és Almodóvar filmjének is be kellett érnie a legjobb férfi szereplő díjával, ami Antonio Banderasnak jutott. A Dardenne-tesók lettek a legjobb rendezők a muzulmán radikalizálódásról szóló filmjükkel, A fiatal Ahmeddel, a Grand Prix-t pedig egy fiatal alkotó, Mati Diop vihette haza az Atlantics című munkájával. A zsűri díját megosztva kapta Ladj Ly A nyomorultak és Juliano Dornelles Bacurau című filmje. 
 
(hollywoodreporter.com
2019.05.27
|


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:10
Inferno
amerikai akciófilm, 1999
18:35
November
észt fantáziafilm, 2017 (feliratos)
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Leharcolt oroszlánok
amerikai vígjáték, 2003
18:45
A testőr
amerikai akciófilm, 2006
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.