Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!

A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti különszámának júniusi kiadásában ismét sorra vesszük azokat a kiállításokat, amiket érdemes felkeresni Budapesten vagy a nagyobb vidéki városokban.
Írunk többek között arról, hogy még ebben a hónapban látható a felújított Szépművészeti Múzeum Michelangelo-kiállítása. A reneszánsz mester első magyarországi tárlatán harminc, a világ legrangosabb gyűjteményeiből kölcsönzött Michelangelo alaktanulmányt tekinthetnek meg az érdeklődők.  
 
A Bauhaus emlékévre nyílt tárlatok és sok más mellett júniusban több jelentős fotókiállításra is ellátogathatunk a fővárosban. A Barabás Villában MOMÉ-s streetfotókat láthatunk, a Mai Manó Házban a holland Erik Kessels munkásságával és a „talált fotográfia” műfajával ismerkedhetünk, a Magyar Nemzeti Galériában még nyitva tart a remek Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan című tárlat, a Robert Capa Központban pedig a világhírű francia festő-fotográfusnak, Jacques Henri Lartigue-nak nyílik kiállítása.  
 
A vidéki nagyvárosok közül például Kecskemétet érdemes felkeresni, a Bozsó Gyűjteményben nyílt Rippl-Rónai kiállításon a magyar mester 49 műalkotását láthatjuk, a Zsolnay Negyedben nagyszabású Munkácsy tárlat nyílt, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban pedig a magyar grafika legjobbjaival találkozhatunk.  
 
Keresd május 29-től a szokásos terjesztési pontokon!
2019.05.29
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.