Kedvenc helyek

Végleg megszűnhet az iTunes alkalmazás

Évek óta rebesgetik, hogy az Apple végleg megszabadul a húsz évvel ezelőtt indult alkalmazástól, és úgy látszik, hogy pletyka végül valósággá válik.
Végleg lezárul egy zenei korszak azzal, hogy az Apple – miután teljesen megváltoztatta a digitális zeneterjesztést, amikor a kétezres évek elején bevezette az iTunes digitális zeneboltot – megszünteti a népszerű alkalmazás működését.
 
Az iTunes a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején berobbanó Napster nevű illegális zeneletöltő programot váltotta fel egy sokkal fenntarthatóbb és mind a fogyasztókra, mind pedig az előadókra nézve sokkal barátibb rendszert vezetve be, aminek lényege egy digitális zenei „piac” megnyitása volt. Ennek következményeként a zenerajongók már a zsebükben hordhatták kedvenc albumaikat, illetve számaikat, így többé nem volt kötelező a teljes nagylemezeket megvásárolni, ezt pedig minimális áron tehették meg. Azóta azonban az Apple a zenéknek, illetve a videóknak és a filmeknek is külön alkalmazást gyártott, így az iTunes szerepe (ami a Macbookon élt leginkább) lényegében megszűnt.  
 
(nme.com) 
2019.06.01
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.