Kedvenc helyek

Taylor Swift nyílt levélben támogatja az LGBTQ+ közösséget

Az amerikai énekesnő megható levélben üzent Tennesse állam szenátorának, amelyben arra kéri, hogy írja alá azt az egyenlőséget támogató törvényt, amely kizárja, hogy bárkit megkülönböztetés érjen a nemi hovatartozása és szexuális orientációja miatt.
Hosszú politikai csendjét törte meg Taylor Swift, aki a Pride-hónapként is emlegetett júniust egy megható levél publikálásával indította. A kérvényt az amerikai Lamar Alexander republikánus szenátornak címezte, amiben arra kéri a politikust, hogy írja alá azt az egyenlőséget szorgalmazó törvényt (Equality Act), amely illegálissá teszi a nemi identitás vagy szexuális orientáció miatti megkülönböztetést a munkahelyi, otthonteremtési és egyéb folyamatokban. Habár már létezik olyan törvény, ami emberi jogi szinten megy neki a vallási és nemi megkülönböztetéseknek, olyan még nincsen, ami kifejezetten az LGBTQ+ közösségnek nyújtana ilyen szintű jogi védelmet. A törvénynek először a szenátuson is át kell mennie ahhoz, hogy az elnök végül legálisan is elfogadhassa és életbe léphessen.  
 
(pitchfork.com) 
2019.06.03
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.