Itt az idő! – Szedd magad! – EperszezON

Minden évben lehetőséged van arra, hogy magad is szedjél gyümölcsöket vagy virágokat. Mindkettő szezonja elkezdődött. Jelenleg az eper az aktuális. Megnéztük, hol lehet jó sokat szedni Budapest közelében ebből az isteni finom gyümölcsből.

Kapcsolódó cikkek

Május 18-tól június 20-ig: 
 
Budakalász, Lupa-sziget  
 
A Szentendre felé vezető 11-es főút Lupa-szigeti elágazásánál található, a Duna gátjánál, gyönyörű helyen.  
 
Érd  
 
A 7-es főúton indulj el Érd felé, innen már táblák segítenek a tájékozódásban. 
 
Pilisvörösvár 
 
Pilisvörösvárról Csobánka felé, a Csobánkai úton az utolsó lehetőség jobbra. 
 
Pomáz Trafó  
 
A 10-es főúton a Solymár Téglagyár buszmegállónál kell befordulni és lőn! 
 
Szigetszentmiklós  
 
Igazán közel van, ezért továbbra is népszerű a pestiek körében. Csepel felől mehetsz, majd a benzinkúttal szemben megtalálható a célállomás. 
 
További információ >>   
 
Május 24-től június 30-ig: 
 
Áporka 
 
Az 51-es főúton érdemes megközelíteni a települést. Parkolás az út mentén ajánlott. 
 
További infó >>  
 
Az árak 
 
Az eper kilójának ára ebben az akcióban általában 500 Ft körül mozog, vödröt és kosarat lehet vásárolni, ezek ára nem éri el az eper kilójának árát. De szervezője válogatja, érdemes utánanézni a honlapokon, Facebook-oldalakon, mivel sokszor változhat az ár és a nyitvatartás. A májusban lezúduló rengeteg esőnek sok helyen a termés is kárát látta, erről is tanácsos indulás előtt tájékozódni! 
 
Mire számíts? 
 
Ha felkészülten akarsz menni, vigyél elég vödröt, kosarat, esetleg kerti kesztyűt, gumicsizmát. Készülj elemózsiával, itókával, naptejjel. A derekad melegítsd be, ugyanis az eperért hajolgatni kell. Bár sok esetben a hajolás és guggolás váltakozik egymással, úgy tovább bírja az ember. A kis kempingszék nem rossz ötlet, csak túl sokat kellene rakosgatni. Ahogy egy edzésen is, itt is gondolj az eredményre: fantasztikus epertömeg, epertorta, eperdzsem és eperpüré készülhet a kemény melóval leszedett gyümölcsből. 
 
Pesti Est-tipp: 
 
Készíts eperfagyit! 30 deka eper, 10 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, másfél deci tej, két deci habtejszín. A cukrot és az epret turmixold össze felületesen (ne egy merő pép legyen), keverd hozzá a tejszínt, a tejet, majd fagyaszd meg vagy a hűtő erre szolgáló rekeszében, vagy pedig erre specializált gépben. Amennyiben a savanykásabb ízvilágot szereted, még az első fázisban keverj pár csepp citromot a keverékbe.  
Szálka Sarolta
2019.06.04
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.