Mit vigyünk magunkkal feltétlenül, ha gyerekkel indulunk fürödni?

Napkrém, kalap, kiscipő, törölköző, fürdőruha, váltás ruha, játékok és némi elemózsia... Összeszedtük azokat a dolgokat, amik nélkül nem érdemes elindulni gyerekkel a strandra.

Kapcsolódó cikkek

Egy dolog, hogy direkt azért járunk strandra, hogy a nyári meleget könnyebb legyen elviselni, de ilyenkor igazán nem szabad felelőtlennek lenni. Mindenféleképpen legyen a táskában megfelelő faktorszámú UVA és UVB elleni naptej, amivel fürdés előtt legalább fél órával érdemes bekenni a piciket, és ezt ismételjük meg kb. 2 óránként. Fontos, hogy vízálló terméket válasszunk, hogy a leégéstől (orr, vállak, fülek, mellkas és fej) és a káros UV-sugaraktól a vízben is védve legyenek. Délelőtt 11 és délután 3 között a legmagasabb az UV-sugárzás ezért ilyenkor a gyerekeknek, de még a felnőtteknek sem ajánlott a tűző napon tartózkodni.  
 
Emellett még a fejükre ajánlott sapkát vagy kalapot tenni, még akkor is, amikor a vízben tartózkodik (főleg akkor), hiszen ott éri a legnagyobb napsütés, és ott a legnagyobb a napszúrás kockázata. A nagy hőségben érdemes egy fehér pólót adni a csemetékre, ami gátolja a leégést, vízben és a parton is. Amennyiben természetes vizek mellett tervezitek túlélni a kánikulát, mindenképpen készítsetek egy kiscipőt a gyermeknek, amiben belemehet a vízbe. Tavaknál, tengereknél ugyanis fennáll a veszély, hogy a víz alatt, a talajon olyan dolgok fordulnak elő, amikbe fájdalmas, ha mezítláb belelépünk. Ne hagyjuk otthon a törölközőket sem, és vigyünk egy váltás fürdőruhát is a biztonság kedvéért. 
 
És ha ezek megvannak, akkor jöhetnek a játékok, mint a labda, a matrac és a vízipisztoly. Ha a medencén kívül szeretnénk lefoglalni őket, akkor homokozó-felszerelést, tollast, frizbit, de akár mesekönyvet, kifestőt és utazós kártyajátékot is magunkkal vihetünk. 
 
A sok mozgástól nagyobb lesz az étvágyuk is a gyerkőcöknek, ezért a hűtőtáskában vihetünk magunkkal tápláló és energiadús ételeket és rágcsálnivalókat, ha nem az ottani büfékből szeretnénk vásárolni.  
2019.06.07
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Jetikölyök

amerikai-kínai animációs film, 92 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:20
Rubi Szivárványiában
dél-koreai animációs filmsorozat, A holdsüti, 2015
14:20
Mr. Bean
2002, I. évad, 251. rész: Restauráció
14:24
Ruff Ruff, Tweet és Dave
I. évad, 45. rész
14:25
The Avatars
I. évad, 14. rész: Egy normális jelenség
14:30
Barbie: Dreamhouse Adventures
I. évad, 15. rész: Besütizett kutyus
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.