Rómeó és Júlia

Székesfehérvár, Vörösmarty Színház, 2019. június 19., 21., 19h
A tragikus kimenetelű, a drámát vígjátéki elemekkel is színező történet az elmúlt ötszáz évben számtalan feldolgozást ért meg, balettszínpadon 1785-ben beszélték el először a tánc nyelvén. A dráma egyik legnépszerűbb megzenésítése Prokofjev balettje.
Egy álarcosbálon találkozik egymással a két ellenséges veronai család gyermeke, Rómeó és Júlia. A Montague és Capulet családok közötti ősi viszály sötét felhőként nehezedik az egész városra, de a szerelem nem ismer ilyen gátakat: a fiatalok első pillantásra egymásba szeretnek, és hamarosan titokban össze is házasodnak. Ám a frigyet követő végzetes félreértések halált hozó bonyodalmakba torkollanak… Shakespeare legismertebb, a Hamlet mellett legtöbbet játszott remekműve most a Székesfehérvári Balett Színház előadásában látható Egerházi Attila balettigazgató koreográfiájával és rendezésében. 
 
2019.06.07
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.