Kedvenc helyek

Death Angel: Humanicide

Megjelenés dátuma: 2019. május 31.
est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ metal / thrash ] Élvonalas zenekar a B-ligában – a Death Angel kapcsán joggal lehet ez a benyomásunk. De talán pont ennek köszönhető, hogy – a Metallicával ellentétben – a San Fransiscó-i thrash metal intézményből sosem halt ki a bizonyítási vágy, és még a 2010-es években is képesek voltak (csaknem) tökéletes lemezeket írni.

Linkek

Ilyen volt pl. a legutóbbi The Evil Divide is, mely elődjével ellentétben sokkal inkább a zenekar dallamos oldalát domborította ki. És mivel a Death Angel dalszerzői kiváló dallamérzékkel rendelkeznek, az újjáalakulás utáni életművük talán legerősebb művét tették le az asztalra. Ezzel szemben a Humanicide újfent súlyosabbra sikeredett, ugyanakkor sokkal inkább tűnik önismétlésnek, mint 2016-os elődje. Ha viszont a klónozás minőségi alapanyagból történik, a végeredmény sem lehet rossz vagy akár középszerű. 
 
A producer ezúttal is – immár negyedszer – Jason Suecof volt, az anyag tehát erőteljesen dörren meg, a címadó szerzemény viszont hasonló old school adrenalinlöket, mint a Moth volt a legutóbbi anyagon. A Divine Defector viszont még ennél is pusztítóbbra sikeredett, Will Carroll már-már a blastbeat határát súroló tempókat dobol, Mark Osegueda – aki továbbra is az old school thrashmezőny egyik legjobb orgánumú frontembere – pedig a szokásosnál is durvább kiképzésben részesíti hangszálait.
 

 
Az Aggressor az album egyik legkomplexebb, ezzel együtt legizgalmasabb szerzeménye, melyben egy már-már progresszívbe hajló középrész is helyet kap. Az I Came Blood egy lazább hangvételű, ízig-vérig old school tétel, melynek hallatán csak az nem látja lelki szemei előtt a circle pitben daráló szimpatizánsokat, aki már most lefoglalta a jegyet az újévi Mága Zoltán-koncertre. Az Immortal Behated leginkább csak zongorás lezárása miatt mondható emlékezetesnek, és a következő két szerzemény is csak a „tisztes iparosmunka” kategória, a lemez végére azonban visszatér a lendület, és az Of Rats And Men több mint korrekt lezárása az anyagnak.
 
Mint ahogy a Humanicide is több mint korrekt album, a The Evil Divide sztratoszféra szintjén lévő színvonalát azonban nem éri el. 
 
Kiadó: Nuclear Blast 
Trooper
2019.06.11
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.