Kedvenc helyek

Zsarolás miatt jelentette meg a Radiohead legfrissebb anyagát

Az OK Computer a brit zenekar harmadik albuma, amit 2017-ben jelentettek meg újra OKNOKTOK címmel, még soha nem hallott „B-oldalas” számokkal és a régi, 1997-es felvételek újragondolásával, azonban egy hackercsapat úgy gondolta, hogy ellopja a nyers anyagot és váltságdíjat követel érte a zenekartól, akik erre meglepő lépéssel válaszoltak.
Sok nehéz pillanattal néznek szembe a zenészek, de talán az egyik legrosszabb mégis az, amikor a saját szellemi terméküket lovasítja meg valaki, aki ezután még komoly összeget is követel azért, hogy azt visszaszolgáltassa. Ez történt a Radiohead zenekarral is, akik a fenyegetés hírére inkább megjelentették az újragondolt OK Computer lemezt a Bandcampen (zenészeknek kifejlesztett digitális bolt), amit a rajongók 18 napig érhetnek el és összesen 18 dollárért vásárolhatnak meg. A hackerek 150 000 dollárt követeltek a lopott anyagért, amit a zenekar nem volt hajlandó megfizetni.  
 
(pitchfork.com) 
2019.06.12
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.