Újra kellett castingolni az összes gyerekszereplőt az Az folytatásához

Miután az első fejezet számít minden idők legsikeresebb horrorfilmjének, nem volt kétséges, hogy a folytatás is elkészüljön. Az Az – Második fejezet című film ősszel érkezik a mozikba.
Huszonhét év telt el azóta, hogy a Vesztesek klubjának tagjai Derry városában szembesültek a kegyetlen Pennywise-zal. Az őket ért traumák hatására a többségük azóta elmenekült onnan, és az eltelt időben arra gondoltak, hogy nemcsak a várost, hanem a gyilkos bohóc emlékét is maguk mögött hagyták. Ám egy váratlan hívás mindent felülír: kiderül, hogy a gyerekkori barátoknak újra találkozniuk kell, méghozzá abban a városban, amihez annyi rossz emlék fűzi őket… 
 
A trükk az egészben, hogy King írása szerint a gyerekszereplők immár felnőttek, így újra kellett castingolni az összes szerepet – a gyerekszereplők azért flashbackekben visszatérnek. A rendező volt olyan jó fej, hogy végigkérdezte az összes gyerekszínészt, hogy mondják el, szerintük ki játssza majd őket felnőttként. Ha nem is mindegyiküknek jött be a kívánsága, de Finn Wolfhard a komikus Bill Hadert, míg Sophia Lillis épp Jessica Chastaint választotta: utóbbi színésznő volt az első, akit leszerződtettek a második fejezethez.  
 
A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård nagyon örült, hogy végre felnőttekkel dolgozhatott: az első résznél elszeparálták a gyerekektől, hogy azok hitelesen ijedjenek meg tőle, de a felnőtt színészekkel már volt alkalma együtt bandázni. Muschietti azt ígéri, hogy a regény összes kellemetlen és kegyetlen jelenetét bevállalták, szóval aki egy igazán bevállalós horrorra vágyik, nem fog csalódni az Az folytatásában. 
 

 
(Hazai bemutató: szeptember 5.) 
 
 
2019.06.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.