Újra kellett castingolni az összes gyerekszereplőt az Az folytatásához

Miután az első fejezet számít minden idők legsikeresebb horrorfilmjének, nem volt kétséges, hogy a folytatás is elkészüljön. Az Az – Második fejezet című film ősszel érkezik a mozikba.
Huszonhét év telt el azóta, hogy a Vesztesek klubjának tagjai Derry városában szembesültek a kegyetlen Pennywise-zal. Az őket ért traumák hatására a többségük azóta elmenekült onnan, és az eltelt időben arra gondoltak, hogy nemcsak a várost, hanem a gyilkos bohóc emlékét is maguk mögött hagyták. Ám egy váratlan hívás mindent felülír: kiderül, hogy a gyerekkori barátoknak újra találkozniuk kell, méghozzá abban a városban, amihez annyi rossz emlék fűzi őket… 
 
A trükk az egészben, hogy King írása szerint a gyerekszereplők immár felnőttek, így újra kellett castingolni az összes szerepet – a gyerekszereplők azért flashbackekben visszatérnek. A rendező volt olyan jó fej, hogy végigkérdezte az összes gyerekszínészt, hogy mondják el, szerintük ki játssza majd őket felnőttként. Ha nem is mindegyiküknek jött be a kívánsága, de Finn Wolfhard a komikus Bill Hadert, míg Sophia Lillis épp Jessica Chastaint választotta: utóbbi színésznő volt az első, akit leszerződtettek a második fejezethez.  
 
A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård nagyon örült, hogy végre felnőttekkel dolgozhatott: az első résznél elszeparálták a gyerekektől, hogy azok hitelesen ijedjenek meg tőle, de a felnőtt színészekkel már volt alkalma együtt bandázni. Muschietti azt ígéri, hogy a regény összes kellemetlen és kegyetlen jelenetét bevállalták, szóval aki egy igazán bevállalós horrorra vágyik, nem fog csalódni az Az folytatásában. 
 

 
(Hazai bemutató: szeptember 5.) 
 
 
2019.06.17
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.