Kedvenc helyek

Beperelték a Universal kiadót

A Soundgarden zenekar, Tupac és Tom Petty örökségét képviselő ügyvédek és szervezetek perelték be a világ egyik vezető kiadóját, miután 2008-ban egy tűzvész során számos hanganyag semmisült meg, köztük a fenti művészeké is.
A per a hanganyagok felelőtlen tárolása miatt indul a kiadó ellen, többek között állítva, hogy Billie Holidaytől a Nirvana-ig semmisültek meg olyan kész felvételek, amelyeknek biztonságos tárolását a kiadónak kellett volna biztosítani és amit elmulasztottak. Ráadásul a művészek képviselői szintén későn tudták meg, hogy a műveik veszélybe kerültek vagy éppen meg is semmisültek. A per kimenetele azért is lesz érdekes, mert ameddig a művészek a dal jogait tudhatják magukénak, a fizikai felvételek a kiadó tulajdona, így valószínűleg ez és a további ilyen jellegű perek is sokáig elhúzódhatnak majd a jövőben.

(variety.com)
2019.06.23
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.