Négy darab visszaállításával készül a következő évadra az ExperiDance

Június 27-én „Együtt egyet” címen tartott sajtótájékoztatót az ExperiDance Production, melyen Vona Tibor, az ExperiDance ügyvezető társtulajdonosa ismertette a társulat 2019/2020-as színházi évadát.
Vona Tibor elmondta, a társulat művészeti szekciójának keretein belül egy generáció- és struktúraváltással együtt járó időszerű repertoárfrissítés zajlik, mely elkerülhetetlen volt, figyelembe véve azt a tényt, hogy 2019. április 18-a óta teljes mértékben leállt a társulat műsorszolgáltatása. Vona Tibor a sajtótájékoztatón elsődlegesen az új évad bemutatásra készült, de Román Sándor tulajdonostárs egy nappal korábbra időzített megnyilatkozása – amelyben Vona Tibor szerint számtalan, az igazsággal ellentétes hamis közleményt próbál tényként előadni – a tisztánlátás érdekében arra ösztönözte őt, hogy a közel két évtizedes brand védelmének érdekében az aktív munkát végző alkotóközösséggel együtt kiálljon a valós tényekért.
 
A sajtótájékoztatón az őszinte szándékot segítve és a valós helyzet feltárásában közreműködve megjelent Debreczeni Ildikó, a társulat alapító jelmeztervezője, Pozsgai Zsolt rendező, Gömöry Zsolt zeneszerző és Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke is, és egységesen álltak ki az ExperiDance által képviselt értékek mellett. 
 
Vona Tibor úgy látja, a strukturális újraépítkezés után még több az erő és a spiritusz, mint azelőtt bármikor. A táncművészek aktív állományi létszáma folyamatosan nő, jelenleg 34 főnél jár. Az ExperiDance pedig teszi a dolgát, a 2019/2020-as évadra négy darab visszaállítását tűzte ki célul, az Ezeregyév, a Fergeteges – Sissi legendája, a Gyöngyhajú lány balladája – Omega-musical és a Cinderella produkciókat. 
 
2019.07.02
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.