Emberjogi aktivisták kritizálják Nicki Minaj fellépését

Szaud-Arábia-i, közelgő fellépése miatt kritizálják az amerikai rapper-énekesnőt emberjogi aktivisták és kérik arra, hogy lépjen vissza a felkéréstől, ugyanis nem tartják helyénvalónak, hogy Minaj egy olyan országban adjon koncertet, ahol több ponton is sértik a nők alapvető jogait.
Július 18-án nyitja meg kapuit a Jeddah World Fest, ami egy alkoholmentes, 16 éven felülieket fogadó, a nőket a férfiaktól elszeparáló, világsztárokat felsorakoztató fesztivál Szaud-Arábiában. Liam Payne, a One Directon oszlopos tagja, és a sztár-DJ, Steve Aoki is a fellépők között van, akik közé az amerikai rapper-előadót, Nicki Minajt is meghívták.

Az elmúlt félévben botrányos koncertjeiről híres művésznek az HRF (Human Rights Foundation) írt nyílt levelet, amiben arra kéri, hogy mondja le a fellépését, ugyanis az ország törvényei több ponton is sértik a nők emberi jogait. A levélben kiemelik, hogy ameddig Minaj az LGBTQ-közösséget támogató eseményeken vett részt és mellszélességgel kiáll a kisebbségek jogaiért, addig egy olyan országban készül koncertet adni, ahol a rezsim minél inkább próbálja elnyomni ezeket a és radikális eszközöket is bevet ennek érdekében. A levelet Minajnak és a menedzsmentjének is elküldték, amire eddig nem érkezett válasz.

(nme.com)
kriszta
2019.07.06
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.