Kardhalbontás és -kóstolás a Lupán

Budakalász, Lupa-tó, július 11. 19:30
A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye ígérkezik július 11-én, este fél 8-tól, amikor is megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat, amit helyben meg is kóstolhatunk.
Július 11-én két dolog miatt is érdemes lesz kilátogatni a Lupa Beachre, egyrészt ekkor lesz a Lupa születésnapja, másrészt jön a Lupa Beach Gasztro Estek egyik legizgalmasabb idei eseménye: a tó Myfish seafood teraszán Szabó Péter halszakértő mutatja majd be a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – meséli a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog. Mindemellett a strand többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket. 
 
A kardhalvacsora regisztrációhoz kötött, jelentkezni a peter.szabo@osztrigasommelier.hu e-mail címen lehet. A belépő a Lupára július 11-én, 19 órától ingyenes. 
2019.07.10
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.