A Guggenheim Múzeum is a világörökség része lett

Az UNESCO Világörökség Bizottsága július elején Bakuban döntött az új világörökségi helyszínek elfogadásáról, melyek során nyolc Frank Lloyd Wright által tervezett épület, köztük a New York-i Guggenheim Múzeum is a világörökség része lett.
Frank Lloyd Wright épületei azért is érdekesek, mert ezek az első modernkori amerikai épületek, amik felkerültek a listára. A Solomon R. Guggenheim Múzeum mellett az organikus építész olyan kiemelkedő munkái kerültek fel a listára, mint a pennsylvaniai Mill Runban található, vízesésre épített Fallingwater ház, az illinoisi Oak Parkban álló Unity Temple és a wisconsini Herbert és Katherine Jacobs-ház.  
 
Egyebek mellett, ugyancsak felkerültek a listára az oroszországi Pszkovban található templomok, Jaipur városa Indiában, a kanadai Writing on Stone Park, a Vatnajökull Nemzeti Park Izlandon, a Bahreinban lévő Dilmun temetkezési halmok, az olaszországi Conegliano-Valdobbiadene prosecco borvidék, a több mint kétezer éves kőedényeiről híres laoszi Köcsög-síkság és az Irakban található Babilon városának nagyrészt még feltáratlan romjai. 
 
(The Art Newspaper/unesco.org) 
2019.07.11
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.