Megkezdődött az Éjjeli őrjárat-akció

Az amszterdami Rijkmuseumban július 8-án megkezdődött Rembrandt Éjjeli őrjárat című festményének a restaurálása, amit olyan alapos és mindenre kiterjedő tervezés előzött meg, hogy házon belül Éjjeli őrjárat-akciónak neveztek el.
Rembrandt 1642-ben befejezett, megrendelésre készült festményének restaurálása egy hét négyzetméteres üvegkamrában zajlik, tizenkét restaurátor részvételével, amit nem csak a Rijkmuseum látogatói élvezhetnek élőben, de a livestreamnek köszönhetően bárki a világ bármely pontján.  
 
A festmény megőrzését célzó mostani nagyszabású kutatás és restaurálás a legmodernebb tudományos eljárások – köztük digitális képalkotás, számítástechnika és mesterséges intelligencia – bevonásával zajlik, melynek célja, hogy kiderítsék, milyen változásokon ment keresztül a festmény az elmúlt négy évszázad során, valamint, hogy milyen anyagokat és technikákat használt Rembrandt, és milyen hatásai voltak a festmény korábbi kezelésének. A különleges üvegkamrát Jean Michel Wilmotte francia építész tervezte a különleges akcióhoz. A 379,5 x 454,5 centiméteres képet a keretéből kivéve egy különleges állványra helyezték és két emelő segítségével dolgoznak rajta. 
 
(Rijkmuseum) 
2019.07.11
|
(5 kép)


Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.