Így készült a Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Vin Diesel ezúttal távol marad, ahogy sokan mások is, de attól még ne higgyük, hogy a Halálos iramban: Hobbs & Shaw adósunk marad majd a nyaktörő akciókkal. Belestünk a nyár akciófilmjének színfalai mögé.
10. A Hobbs & Shaw spin-off ötlete a Halálos iramban 7. forgatásakor került elő, amikor a producerek látták, milyen jól működik együtt a Dwayne JohnsonJason Statham páros. Az ötletből azután lett végül jóváhagyott filmterv, hogy a nyolcadik epizód forgatásán Johnson összeveszett a sorozat atyjával, Vin Diesellel, aminek csúnya internetes vagdalkozás lett a vége. Ennek köszönhető, hogy a jövőre mozikba kerülő 9. Halálos iramban filmben az expankrátor nem lesz látható, de állítása szerint a tizedikre szívesen visszatér. 
 
9. A forgatókönyv tartalmazott egy kényes mondatot Idris Elba számára. Azt kellett volna mondania, hogy „Én vagyok a fekete James Bond”, de erre a színész nem volt hajlandó, így végül az „Én vagyok a fekete Superman” szöveg került a helyére. A színészt évek óta hozzák rendszeresen hírbe a 007-es szerepével. 
 
8. David Leitch rendező (Deadpool 2.) szerint a film nem mindenben követi a Halálos iramban franchise receptjét. Bár rengeteg csúcsjárgány és akció lesz benne, más úton halad majd, mint az elődei. 
 
7. A direktor szerint a Hobbs & Shaw olyan lesz, mint egy nyolcvanas évekbeli haver vígjáték, felturbózva a Halálos iramban-mozik iszonyú tempójú, elképesztően vad akcióival. 
 
6. A két sztár közti komikus-cikizős dinamikát Leitch azáltal próbálta meg fenntartani, hogy a sztori a két ellentétes személyiségű karaktert rákényszeríti, hogy együtt dolgozzanak. Ennek köszönhetően a köztük lévő feszültség valósággal tapinthatóvá válik, és nagyon jópofa piszkálódásokat eredményez, amit a rendező reményei szerint a nézők sok röhögéssel jutalmaznak majd a mozivásznak előtt. 
 
5. A Halálos iramban mozik rengeteg karaktert vonultatnak fel, de a Hobbs & Shaw-ban jóval kevesebb figurára kellett koncentrálni. Ez lehetőséget adott az alkotóknak, hogy mélyebben elmerüljenek a karakterekben, a múltjukban és a családi életükben is. 
 
4. A Halálos iramban mozikban mindig jelen volt a családfaktor, és ezt most sem akarták kihagyni. Polinéz színészek egész garmadáját bérelték fel, hogy eljátsszák Hobbs családját, köztük Dwayne Johnson néhány valódi rokonával. A színész célja volt, hogy a filmben ízelítőt adjon a valódi szamoai kultúrából. 
 
3. Mivel a földkerekség két legnagyobb akciósztárjáról van szó, olyan ellenfelet kellett nekik találni, akiről elhisszük, hogy esélye lehet ellenük. Idris Elba karaktere nem véletlenül lett afféle felturbózott kiberharcos, aki már-már szuperképességekkel bír: csak így hisszük el, hogy Hobbs & Shaw számára komoly veszélyt jelent. 
 
2. Bár forgattak Hawaiin és Los Angelesben is, a Hobbs & Shaw fő forgatási helyszíne London és környéke volt, és még egy vidéki erőműben is megfordult a stáb. 
 
1. A stáb kedvenc forgatási helyszíne a Szent Pál Katedrális előtti terület volt, amit hónapokig tartó egyeztetés után kaptak meg a várostól, mivel arra is szükségük volt, hogy egy katonai helikopter leszállhasson az épület előtt. 
2019.07.29
|
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.