Készül a világ leghosszabb műalkotása

Július közepén négy londoni hidat világítottak ki az amerikai művész, Leo Villareal tervei alapján, ami az első fázisa annak a 45 millió fontos projektnek, amivel a világ leghosszabb műalkotását kívánják megalkotni a szervezők.
Jövőre további öt, a későbbiekben pedig, remélhetőleg a fennmaradó hat londoni híd világítását is különleges fényekre cserélik, és az így megvalósuló Illuminated River (Kivilágított Folyó) projekt során egy több mint nyolc kilométer hosszú alkotás látható majd a Tower Bridge-től az Albert Bridge-ig. Hannah Rothschild, a projekt szervezője szerint a Temze London lüktető szíve és a folyón található hidak az artériák, „de éjszakánként ezek a különleges struktúrák, melyeknek mind megvan a saját történelmük és stílusuk sötétségbe és feledésbe merülnek” – mondta el a Guardiannek a projektről. 
 
Leo Villareal eddigi legismertebb munkája a San Franciscó-i Bay Bridge kivilágítása volt, és elmondása szerint az elmúlt három év, míg az előkészületek folytak, fantasztikus élmény volt számára, ami során tanulmányozta a Temzét és London történelmét, miközben olyan művészek inspirálták, mint Monet, Whistler és Turner.  
 
(Guardian) 
2019.07.29
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.