Kedvenc helyek

Machine Gun Kelly: Hotel Diablo

Megjelenés dátuma: 2019. július 5.
est.hu:
8/10
|
olvasói
5/10 (2)
[ hiphop ] Szó se róla, a lakossági fogyasztásra szánt olcsó élelmiszer is lehet tápláló, mint ahogy a kommersz zene is hordozhat tartalmat. Sőt, az Instagram-fiatalság ízlését sem csupán az ötforintos trashpoppal, vagy a (produceri szempontból) vérprofi paneket felsorakoztató szuperszeméttel lehet kiszolgálni.
Machnine Gun Kelly egyensúlyérzékét a Cirque du Soleil artistái is megirigyelhetnék: a 29 éves rapper ugyanis képes volt kikísérletezni egy olyan zenei elegyet, mely hangszerelését tekintve eleget tesz a tizenéves tábort megcélzó modern hiphop kritériumainak (ám nem hordozza annak bárgyú tartalmatlanságát), egyben továbbviszi a régisulis vonal hagyományait is. Javára szóljon továbbá, hogy bár a legtöbb élvonalas hiphopproduktumhoz hasonlóan egy hadseregnyi dalszerző és producer dolgozik lemezein, Kelly keze minden egyes dalban benne van szerzőként is. A Hotel Diablo immár a negyedik nagylemeze, és ennek megfelelően a legkiforrottabb is egyben. 
 

 
A Six Drive nevezetű intro rögtön betalál 80-as éveket idéző sci-fi-atmoszférájával, majd négy évtizedet ugrunk előre az időben: az El Diablo egy kiváló alappal operáló trapes darab, melyben Kelly nevéhez hűen rappeli le a hallgató fejét. Nem kevésbé gyenge folytatás az egy az egyben élő hangszerekkel rögzített, zeneipart ostorozó Hollywood Whore sem, melynek klipjében Chester Bennington előtt is tisztelegnek egy sort (ugyanakkor a Linkin Park In The Endje is visszaköszön a végén.) Hasonlóan erős a zongorafutamokkal ellátott Roulette, illetve a szigorú Floor 13 is, melyben Kelly feszes rapjét ismét torzított gitár kíséri.
 

 
A felejthetőbb darabok egyértelműen a női énekes, kommerszebb szerzemények közül kerültek ki, ezek közül talán a 5:3666 képez kivételt, ha hajlandóak vagyunk elfeledkezni arról, hogy Eminem már megírta Stan címmel. Végezetül pedig egy laza rap-rock szerzemény is akad Yungblood és Travis Baker (Blink 182) közreműködésével, de a Hotel Diablo enélkül is bőven megállná a helyét. Tudniillik egy kifejezetten üde színfolt a mai hiphopmezőnyben. 
 
Kiadó: Bad Boy/Interscope Records 
 
kirsch
2019.08.05
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.