Fronton innen, fronton túl

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre, augusztus 17 - 20.
A Nagy Háború időszakába csöppenhetünk az augusztus 20-i hétvégén a Skanzenben. A négynapos program során nemcsak az első világháború frontvonalbeli eseményei elevenednek meg, de a hátország életébe és a háború utáni mindennapokba is bepillantást nyerhetünk.
A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzet-bemutatóval egészülnek ki. Az I. világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, Morzét fejteni vagy korabeli cikkekben válaszokra lelni. Tematikus vezetett túrák keretében megismerhetik a hátország életét vagy Katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. Ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, a korszakhoz kapcsolható kézműves-foglalkozások egészítik ki a programokat. Készíthetünk bodzapuskát, hímezhetünk keszkenőt a hadba vonulóknak, festhetünk tábori képeslapot, tanulhatunk katonadalokat és megkóstolhatjuk a háború alatt készült ételeket is.
2019.08.08
|


Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.