Életem az utca, ahol járok

Szeged, REÖK Regionális Összművészeti Központ, július 25. - szeptember 22.
Szeptember 22-ig látogatható a szegedi REÖK-ben a Bob Dylan grafikáit bemutató, Életem az utca, ahol járok című kiállítás, amely része a központ nemzetközileg is ismert művészeket bemutató sorozatának.
Bár Bob Dylan elsősorban nem képzőművészként, hanem zenészként, költőként ismert, érdemes megismerni munkásságának ezt a részét is. A REÖK-ben látható, a prágai Gallery of Art több száz darabos kollekciójából válogatott ötvenegy alkotás vázlatai a zenész 1989 és 1992 közötti amerikai turnéja során születtek. A vázlatokból festmények, majd azokból grafikai munkák készültek. Bob Dylan a koncertek közötti utazása során elkapott tájak, nagyvárosi látképek és az élet hétköznapi pillanatai elevenednek meg rajtuk.  
 
A szegedi REÖK több alkalommal működött már együtt a prágai Gallery of Arttal. A közönség Andy Warhol, Alfons Mucha és Salvador Dalí munkáit is ennek a kooperációnak köszönhetően láthatta korábban a városban, most pedig a beatzenész vizuális munkásságával ismerkedhetnek meg a látogatók. 
2019.08.08
|
(4 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.