Hatalmas összegért kelt el egy első kiadású Harry Potter-könyv

28, 500 fontért, azaz körülbelül 9, 8 millió forintért kelt el a staffordshire-i Hanson Aukciósház árverésén a Harry Potter és a bölcsek köve egyik első kiadású példánya, amiből összesen ötszáz darab jelent meg, és két elírás – közül az egyik a hátsó borítón – különbözteti meg a későbbi kiadásoktól.
A dolog további érdekessége, hogy a könyv tulajdonosa mindössze egy fontért vette meg a leselejtezett könyvtári példányt körülbelül húsz évvel ezelőtt. Mielőtt az első kiadás 1997-ben megjelent, Rowling kéziratát több kiadó is visszautasította, mert egyáltalán nem gondolták, hogy sikeres lesz. Az első kiadás ritkán fellelhető példányai közül egyébként nem ezért fizették a legtöbbet, korábban azért a példányért, ami J.K. Rowling első ügynökének tulajdona volt, 68,812 fontot adtak egy londoni aukción.  
 
(CNN, Hanson Auctioneers) 
2019.08.12
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
First Festival Mexicano - ma délután és este. Sörbemutató zene és ételek. Itt ma jó lesz bulizni! #cornjuan #firstfestivalmexicano #mexikó #mexikóisör #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.