28. Budapest Borfesztivál

Budapest, Budai Vár, szeptember 5 - 8.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.
A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetnek a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.  
 
Pár Borpár címmel játékos kóstolóprogramon vehetnek részt az érdeklődők, a NÉBIH Borkvíz Bárban pedig számos érdekesség tudható meg a borokról. Emellett koncertekkel is készülnek a szervezők. Fellép Dánielfy Gerő és az Utazók, a Kiscsillag zenekar, de itt lesznek a Cziffra Fesztivál zenészei is, valamint koncertet ad a Kamara Virtuózok döntőse, Sárközy Lajos és zenekara. Szombaton a jazz-zé lesz a főszerep, amikor is a Magyar Jazz Szövetség jóvoltából egy igazi Jazz Vágtán vehetünk részt, ahol együtt zenél majd mindenki, aki számít: Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Deseő Csaba, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, Egri János, Kőszegi Imre, Berki Tamás, Fekete-Kovács Kornél és Gőz László. A vasárnap idén is a népzenéről szól, a hagyományos Szüreti Felvonuláson a Muzsikás szolgáltatja a talpalávalót, majd a Borfesztivál műsorát este az ethon-beat zenét játszó Aurevoir zenekar zárja.  
 
A bor és a gasztronómia kéz a kézben jár, így természetesen a kulináris élvezetek is fontos szerepelt kapnak a rendezvényen, ahol modern street food és gourmet különlegességek egyaránt várják a vendégeket, de lehetőség lesz terített asztal mellett, nyugodt környezetben megebédelni vagy megvacsorázni is.
 
Lesz továbbá jótékonysági boráverés, a rendezvényen külön standdal képviselteti magát az Autistic Art Alapítvány, amely autista fiatalokat befogadó, civil fenntartású lakóotthonokat támogat, és persze a szakma színe-java is felvonul majd a Várban: neves borászok mutatják be díjnyertes termékeiket és borkülönlegességeiket, különös tekintettel az Egri borvidék boraira. 
 

A Budapest Borfesztiválra a belépőjegyek 3900 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény honlapján. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt. 
 
A Borfesztivált megelőző első szakmai rendezvény már hosszú évek óta a Boregyetem, mely idén szeptember 2-án, hétfőn kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban.
 
2019.08.19
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.