Programok hétvégére

2019. augusztus 23-25.
Ásványbörze, klímatekerés, kézműves burgerek, sóletfesztivál, mexikói sör, dizájner gyerekruhák, irodalmi séta és utcabál is várja hétvégén a fővárosiakat.

Kapcsolódó cikkek

Burger - Blues - BeerFest 
Bikás park 
augusztus 23-25. 
www.facebook.com 
 
Különleges kézműves hamburgerek, sörök, koncertek, csocsó, vízi foci, ugrálóvár, gyermekjátszóház, játékszimulátorok és még számos program várja az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
34. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás 
Magyar Vasúttörténeti Park 
augusztus 23-25. 
www.vasuttortenetipark.hu 
 
A gyűjtők és kereskedők legnagyobb éves seregszemléje 13 országból érkező kiállítók: köztük afgán, indiai, pakisztáni, német, cseh, lengyel osztrák és természetesen magyar asztalain található kincsek megvásárolhatóak, vagy elcserélhetőek. A gyűjtők beszerezhetik a legújabb szakirodalmat, szakmai felszereléseket, a csiszolók a nyersanyagokat, és a nemesebb vadra pályázók drágakövek széles választékából meríthetnek.  
 
Biciklizz a környezetért! 
Margitsziget, Nagyrét 
augusztus 24. szombat, 9:30 
www.facebook.com 
 
A rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az éghajlatváltozásra, és hogy mindannyiunknak most kell cselekednie. 
 
FIRST Festival Mexicano - Mexican Food & Corn Juan sörbemutató 
FIRST Taproom  
augusztus 24. szombat, 14:00-23:00 
www.facebook.com 
 
Pörgesd meg a legnagyobb mariachi slágereket és porold le kedvenc Banderas-jelmezed, augusztusban ugyanis totális mexikói őrület vár a FIRST Taproomban! A délutántól késő estig tartó eseményen bemutatkozik a FIRST legújabb, egyben első kukoricaalapú söre, a Corn Juan. Bővebben >> 
 
kiskertpiac - még nyár 
Anker't 
augusztus 25. vasárnap, 10:00 
www.facebook.com 
 
Sok-sok virág és növény, a kert friss terméseiből készült finomságok, natúr kozmetikumok, természetközeli dizájn alkotások várják a városi kertészeket és mindenkit, aki szeretne még mindig nyárias, virágos hangulatú vasárnapot a belvárosban. 
 
Zöld Pici Piac 
A Grund 
augusztus 25. vasárnap, 10:00-18:00 
www.facebook.com 
 
A város legmenőbb baba-mama-gyerek vásárának különleges, zöld változata: a Zöld Pici Piac egy fenntartható dizájnvásár, ahol hazai készítők környezetbarát, bio és öko termékeit lehet megvásárolni kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek és babáknak tervezve. 
 
27. Angyalfolki Utcabál 
Dagály utca 
augusztus 25. vasárnap, 10:00 
www.kult13.hu 
 
A programok között népi hagyományok felelevenítése, a népi kultúra, a néptánc, a népzene és a népművészeti mesterségek bemutatása egyaránt szerepet kap. Lakodalmas szokások élő gasztronómiával, személyes beszélgetésekkel, zenével, játékokkal és ételekkel. A Tücsökkertben babasarok, táncház, és kézműves-foglalkozás mellett lufihajtogatással és gyermekbarát programokkal készülnek a legkisebb vendégeink számára. Az Utcabál programját színesítve különleges interaktív sportfoglalkozásokkal, vásári forgataggal, civil aktivitásokkal is várják a látogatókat! 
 
5. Sóletfesztivál 
Kazinczy utca 
augusztus 25. vasárnap, 11:00 
www.facebook.com 
 
A résztvevők bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe. A a gasztronómiai élmények mellett élő koncertek, gyermekfoglalkozások, kulturális programok várják az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
Krúdy Gyula a Margitszigeten - irodalmi séta 
Petőfi Irodalmi Múzeum 
augusztus 25. vasárnap, 15:00 
www.pim.hu 
 
Krúdy Gyula 1918-tól 12 évig lakott családjával a Margitszigeten, az egykori nádori nyaralóban. A séta során bejárhatók olyan helyszínek, amelyek történeteit ihlették. Írt platánokról, tölgyekről, repkedő madarakról, vágyáról, hogy kitanulja a virágkertészetet. A húszas években valódi disznóvágást tartott. A sziget vadregényes romjai sem hagyták hidegen képzeletét. Szó esik még az irodalmi világhoz tartozó szomszédjairól is. A szállóban lakó bohém Kompánia tagja volt többek között Bródy Sándor és Szép Ernő is. A társaság beszélgetéssel, közös főzésekkel és persze egymás ugratásával múlatta az időt.  
 
2019.08.21
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.