Apáca Show

Budapest, Papp László Bp Sportaréna, október 16., 17., 19.30
A '90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a West Enden és a Broadwayn már nézők millióit elcsábító Apáca Show-t, most Budapesten láthatja a hazai közönség.
2018-ban a Szegedi Szabadtérin mutatta be a fesztivál, a Budapesti Operettszínház és a Zikkurat Színpadi Ügynökség a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladdint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is komponálta. A vérpezsdítő soul- és diszkódallamokkal fűszerezett vígjátékot olyan rutinos rendező állította színpadra, mint a Shreket, A szőke ciklont vagy az 1x3 néha 4-et jegyző Szente Vajk.
Fotó: Tari Róbert
Fotó: Tari Róbert

Az apácák csendes életét felbolygató Delorist Peller Anna játssza, Janza Kata alakítja a zárdafőnöknőt, aki a történet szerint a diszkódíva rejtekhelyét biztosítja, a Deloris hatására kivirágzó apácákat pedig Vágó Zsuzsi, Jenes Kitti, Vásári Mónika, Papadimitriu Athina és Auksz Éva alakítják. A Junior Prima és Artisjus-díjas Feke Pál lesz Eddie Souther rendőrtiszt. Alföldi Róbertet gengszterként láthatjuk az előadásban, Curtis Jackson szerepében, Csonka András O’Hara atya karakterét kelti életre, Curtis bandájának tagjait pedig Cseh Dávid Péter, Faragó András és György-Rózsa Sándor alakítják. 
Az óriási diszkógömböt is magába foglaló díszletet Rákay Tamás tervezte, a pazar jelmezeket pedig Kovács Yvette Alida jegyzi. Az apácák és a bandatagok pedig Túri Lajos Péter koreográfiái alapján perdülnek táncra.
Fotó: Tari Róbert
Fotó: Tari Róbert

„Az igazán jó musicalnek az a titka, hogy például nemcsak arról szól, hogy a főszereplők, jelen esetben az apácák fantasztikusan énekelnek, hanem megfogalmazódik egy ennél nagyobb horderejű gondolat is benne... Deloris személyisége megváltozik a zárda hatására, annak őszintesége, tisztasága hat rá, de az ő életvidámsága, zabolátlansága a zárda életét rázza fel egy kicsit. Szép példája az egész darab annak, hogy mennyit tanulhatunk a tőlünk különböző életet élőktől és bizonyos élethelyzetekből, ha kellőképpen nyitottak vagyunk rá” – mondta el a darab rendezője, Szente Vajk. 
2019.09.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.