Szétosztja monumentális alkotását egy lengyel művész Budán

Egy 10 ezer darabból álló festményt osztogat szét egy lengyel képzőművész Budapesten. A Maksym Ostrowski által elajándékozott elemek hátoldalán egy-egy pozitív kicsengésű kifejezés olvasható, és az alkotóelem nyakláncként is hordható. A művész cserébe mindenkitől egy emberi kifejezést, gondolatot kér leírva.
Maksym Ostrowski lassan már egy hónapja alkot a Budapesti Művelődési Központban. A hosszú idő nem véletlen: egy 10 ezer darabból álló, 10x10 méteres festményt készít, illetve készített. Az Egy képet – egy szóért! (Take a Picture, Leave a Word) projekt lényege, hogy az az absztrakt emberalakokat ábrázoló alkotás darabjait – melyeken a kitartás, a vonzalom, a spiritualitás, a feltétel nélküli szeretet, a hagyomány és a kizárólagosság kifejezés valamelyike szerepel – augusztus 28-ig a látogatók egy szóért vagy gondolatért cserébe magukkal vihetik és akár nyakláncként viselhetik. Amikor megkapnak egy elemet a festményből, a művész által kihelyezett kartonra egy vagy több pozitív tartalmú szót kell írniuk. 
 
Ostrowski augusztus 30-án 10 és 11, illetve 16 és 17 óra között visszavárja a művelődési házba azokat az embereket, akikkel szavakat cserélt, hogy a kifejezésekről beszélgessen velük. A művész ezzel az akcióval kívánja felhívni a figyelmet az egyén és a közösség viszonyára.  
 
A projekt a Visegrad Fund támogatásával valósul meg. 
2019.08.27
|


Casa Activa - Lakner Antal kiállítása.
Budapest, Glassyard Gallery, szeptember 27. - november 30.

Marcela Trujillo illusztrációi.
Budapest, Cervantes Intézet, 2019. szeptember 25. - 2020. január 17.

Girly - Hullan Bea kiállítása.
Budapest, Deák Palota, szeptember 27. - október 4.

Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.