Brad Pitt apahiányáról, a szaúdi nőkről és egy elcseszett házasságról szólt Velence második napja

Pesti Est Exkluzív
A langyos nyitónap után a Lidón a második napra rendesen felpörögtek az események, és a rajongók elvetemült hadai is megjelentek, hogy az elviselhetetlen melegben, a tűző napon órákat álljanak sorba egy Brad Pitt-tel közös szelfiért.
Brad Pitt-tel és Scarlett Johanssonnal jelentős star power érkezett a Lidóra, és jól láthatóan sokkal több újságíró és filmrajongó volt jelen, mint a nyitónapon. A tegnap még szellős fesztivál mára megtelt emberekkel. A kora reggeli (8:30-as) Ad Astra - Út a csillagokba vetítésre is éppen csak bejutottam, pedig a korábbi fesztiváléményeimből azt tapasztaltam, hogy a reggeli vetítésekre könnyű bejutni, mert úgyis szeretnek későn kelni az újságírók. Hát nem Velencében!  
 
Pitt űrkalandjára azonban megérte várni. A sztár és a rendező, James Gray a sajtótájékoztatón elmondta, hogy számukra a film a régimódi maszkulinitás törékenységéről és ártalmáról szól, és bár ez tényleg így van, a mellékesen felvetett témák (környezetszennyezés, kutatások, a világűr meghódítása…) valahogy sokkal izgalmasabban lett kifejtve, mint a fő téma. Az Ad Astra a kissé szájbarágós befejezésével együtt is egy szenzációs és rendkívül látványos film, és Brad Pittről tényleg elmondható, hogy karrierje legjobb évét éli.  
 
Az Ad Astrát azonban kissé elhalványította a fejemben Noah Baumbach zseniális családi drámája, a Marriage Story. A Netflix film Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével igazi mestermű, ami megmutatja, hogy a válások köré épült business-ek mennyire érdekeltek abban, hogy a felek minél jobban megutálják egymást. Mesteri, érzékeny és nagyon személyes mozi, Baumbach eddigi legjobbja. 
 
A The Perfect Candidate nemcsak azért fontos film, mert az egyike a két női rendező által készített velencei versenyfilmnek, hanem azért is, mert a szaúdi nők helyzetéről mesél benne egy szaúdi rendezőnő, a film mégsem véres dráma, hanem egy reményteli alkotás, ami kissé didaktikusan, mégis nagyon hatásosan mutatja be az ország lassú, de látható fejlődését a nők jogainak témájában. 
Tulu
2019.08.29
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:25
Az én kincsem
olasz film, 2018
18:25
Mission: Impossible 3
amerikai akciófilm, 2006
18:40
Serenity
amerikai sci-fi, 2005
18:50
Lángoló jég
amerikai akciófilm, 1994
? Derkó 2020 - a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása #art #youngartist #kiállítás
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.