XIII. Ars Sacra Fesztivál

Országszerte, 2019. szeptember 14 - 22.
A Szentírásból kölcsönzött „Legyenek mindnyájan egyek” mottóval szeptember harmadik hetében, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben idén is megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál, az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozata, amely közel 400 helyszínen, több mint 600 ingyenes programmal várja az érdeklődőket határon innen és túl.
Kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, tematikus séták és több száz lélekemelő program szerepel a rendezvény gazdag kínálatában.
 
A fesztivál a Nyitott Templomok Napjával indul szeptember 14-én, amikor is kitárulnak a templomok kapui, ahol előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal várják a vendégeket. A kezdeményezéshez ebben az évben közel 200 templom csatlakozott.
 
Az Ars Sacra Filmfesztivál szintén a rendezvény kísérőprogramja, mely immár negyedik alakommal várja a filmrajongókat szeptember 15. és 22. között ingyenes vetítésekkel a Tabán Art Moziban. A zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – által kiválasztott 42 film jelentős része művészi színvonalon szól az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök értékekről. 
 
És ami lesz még a teljesség igénye nélkül: zsoltározó zsiványok, szabadulószoba egy zsinagógában, nyitott műhely egy könyvrestaurátornál, irodalmi est a szerelemről, vacsora és filmzenélés a Mandák Házban, betekintés Mindszenty bíboros cellájába, kiállítás a 20. századi magyar zsidók életéről, kreatív istentisztelet, 1000 koncert rekordkísérlete, történelmi séta és imaóra a Ferenchalmi kápolnánál, szellemtörténetek a Piarista Múzeumban…
 
A teljes programkínálat elérhető a fesztivál weboldalán.  
 
2019.08.30
|
(4 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.