„Nem menekülhetsz” - Barbara Muschietti

2017 egyik legnagyobb mozis sikere volt az AZ című Stephen King-adaptáció, a folytatás pedig még ennél is nagyobb dobásnak tűnik. A producer, Barbara Muschietti mesélt arról, mire számítsunk majd a vászon előtt ülve.
Mikor kezdtétek el a második fejezet castingját? 
 
Szerintem fejben már azelőtt, hogy az első részhez kiválasztottuk volna a gyerekszínészeket. Iszonyatosan sokszor elolvastuk a regényeket, és ha ennyiszer elolvasol valamit, nem tudod úgy olvasni, hogy ne képzelj arcokat a karakterekhez. Amit akkor elképzeltünk, az jelentette később a casting alapját. Stephen King annyira csodálatosan rajzolja meg a karaktereit, hogy emiatt nem volt nagyon nehéz dolgunk. Neki köszönhető, hogy nem a nulláról kellett kezdenünk: készen kaptuk az alaposan kidolgozott figurákat. Ehhez aztán Andy (Andy Muschietti rendező - a szerk.) hozzátette a saját varázslatát, és a kiválasztott színészek is mindazt, amit csak ők tudnak. Jessica Chastain volt az első, rajta nem sokat kellett gondolkodnunk. És nem csupán a vörös haja miatt. Jól ismerem Jessicát, régi jó barátom. Van egyfajta elhivatottság Beverly karakterében, erő és valamiféle morális iránytű, ami már a kezdetektől azt mondatta velem, hogy Jessica tökéletes volna a szerepben. 
 
Minden színészeteknek ismertétek a korábbi munkáit, mielőtt leszerződtettétek őket? 
 
Nem mondanám. Isaiah Mustafát ismertem az Old Spice reklámokból. Mindig azt gondoltam, hogy csodás, vicces figura, a hangja pedig nagyon karakteres. Miután leborotválta a szakállát, már pont úgy festett, mint a gyerekszínészünk, Chosen Jacobs felnőtt változata. A legfontosabb szempont az volt, hogy kiváló színészeket válasszunk, és ehhez képest csak második helyen állt, hogy a felnőttek hasonlítsanak a gyerekekre. Jay Ryan például nagy felfedezés volt. Amikor láttuk a castingvideóját, Andy rám nézett, és azonnal mondta, hogy ő Ben. James Ransone-t ismertük korábbról – PJ-nek hívjuk egymás között –, és ő tökéletes volt Eddie-ként. Andy Beannel pedig egy olyan bulin találkoztunk, amit Bill Skarsgård szervezett. Bill Hadert és a fantasztikus munkáit természetesen mind ismertük, ráadásul Finn Wolfhard volt az, aki ajánlotta őt nekünk, elvégezve ezzel a munkánkat. Soha nem volt ezekkel a fiúkkal kapcsolatban B tervünk. Mind tökéletesek voltak. 
 
A nézők most már tudják, hogyan néz ki Pennywise a filmben. Milyen módszerrel próbáltátok őt újra félelmetessé tenni? 
 
Ezúttal ő is szofisztikáltabb gonosz. Nemcsak a gyerekek nőttek fel, hanem ő is. Vissza akarja kapni azokat a srácokat, akik egyszer kicsúsztak a markából, ugyanakkor mérges is rájuk, mert annak idején legyőzték őt. Ráadásul azáltal, hogy visszatérnek a városba, bátorságot mutatnak, és ezt a tulajdonságot Pennywise nem állhatja. Gonoszabb, nagyobb szörnyeteggé kell válnia, hogy legyőzhesse őket felnőttként. Nagyon meglepő lesz az újbóli találkozásuk. 
 
A második rész nagyobbnak érződik… 
 
Mert jóval nagyobb. Az előző fejezet is sokkal nagyobb lett annál, mint amire bárki számított, de ez most kifejezetten nagyszabású mozi. Az elejétől fogva tudtuk, hogy ez egy nagy ívű, grandiózus sztori, szóval ehhez igazítottuk az elképzeléseinket. 
 
Mire számíthatnak a nézők a második fejezettől? 
 
Teljessé tesszük számukra azt a történetet, amibe már belekezdtek. Azt hiszem, a könyv és a film legnagyobb tanulsága az, hogy nem menekülhetsz. A félelmeid veled tartanak mindenhová egészen addig, míg szembe nem nézel velük, és ez többnyire csak felnőtt korodban következik be. Ha ez megtörtént, már tényleg képes leszel felnőtt életet élni anélkül, hogy a félelmeid agyonnyomnának. Mike azért maradt a városban, mert tudta, hogy ez az ő kötelessége, az ő felelőssége az emlékezés. A többiek elmenekültek, és ugyan az emlékeik elhalványodtak, de a félelem továbbra is jelen volt az életükben. Azért térnek vissza, hogy szembenézzenek a múltjukkal, és ez szerintem erőteljes, bátor döntés részükről. 
 
Tulu/InterCom
2019.09.02
|
(3 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
18:15
Kirikou és a boszorkány
francia animációs film, 1999
18:15
Gloria Bell
amerikai romantikus film, 2018
18:20
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
18:20
Az ismeretlen Drakula
amerikai fantasy, 2014
18:25
A szent és a farkas
olasz film, 2018
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.