Meryl Streepért őrült meg a közönség Velencében

Pesti Est Exkluzív
„Me-ryl! Me-ryl! Me-ryl! Me-ryl!” – kiáltozta a közönség a Velencei Filmfesztiválon a Sala Grande előtti vörös szőnyeg mellett, amikor a színésznő látványos estélyi ruhájában kiszállt a kocsijából. Eljött ennek is az ideje: ő is egy Netflix-es filmmel érkezett.
A Netflix leuralta Velencét. A Marriage Story sztárjai után most Steven Soderbergh (Ocean’s-trilógia) gazdasági szatírája, a The Laundromat képviselte a streamingszolgáltatót, és Meryl Streep mellett Antonio Banderas és Gary Oldman is jelen volt az eseményen. Egyelőre Közép-Kelet-Európa nem létezik a Netflix PR-osai számára: az ezt a régiót képviselő újságíróknak esélye sem volt interjúkat kapni.
 
Persze ettől még a filmet még megnézhettük, ami egy nem is annyira titkolt lenyúlása A nagy dobás című Adam McKay-film koncepciójának. A szereplők sokszor itt is közvetlenül a kamerába beszélve magyaráznak, hogy könnyed, közérthető formában tegyenek érthetővé egy olyan súlyos gazdasági bűncselekményt, mint ami a Panama-iratokhoz kötődött. A magyarázásban Soderbergh és az illusztris sztárgárdája jó munkát végez, de ettől még a filmje kissé tét nélküli politikai kiáltvány lesz arról, hogy igazán jó lenne már megrendszabályozni gazdagékat, akiknek mindent lehet. Streep most is óriásit játszik, Oldman és Banderas azonban megmarad karikatúrának. 
 
Éppen csak bejutottam Velence egyik jól titkolt vetítésére, az American Skinre. Nate Parker színész/rendező pár éve a Sundance-en lett óriási sztár az Egy nemzet születése című filmjével, csakhogy a premier előtt kiderült: Parkert az egyetemen megvádolták nemi erőszakkal. A film a negatív PR hatására bedőlt, Parker pedig azóta sem forgatott.
 
Az American Skinről ordít, hogy borzasztó kevés pénzből készült, mégis nagyon nagyot akar szólni. Egy fekete apáról szól, akinek a fiát egy rendőrségi igazoltatás során lelövik, és mivel a bíróság felmenti a gyilkos rendőrt, az apa fogja magát, és néhány barátjával túszul ejti a teljes rendőrkapitányságot. A filmben furcsa módon keverednek a jól megírt, hatásos és elgondolkodtató jelenetek a teljes dilettantizmussal. Időnként a szájbarágás minden határon túlmegy, de közben végig ott pislákol a rendezői tehetség mögötte. Egy biztos: Parkernek nem ez a film lesz a nagy visszatérése, hiába kísérte el őt Spike Lee a fesztiválra. 
Tulu
2019.09.02
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.