Kubai kémekről és egy angol királyról szólt Velence

Pesti Est Exkluzív
Olivier Assayas a tavalyi Kettős életek után ismét a velencei versenyprogramban találta magát Wasp Network című kémfilmjével, miközben a Netflix versenyen kívül mutatta be a Magyarországon forgatott szabados Shakespeare-adaptációját.
Igazi latin amerikai sztárgárdával jött Velencébe Olivier Assayas. Penélope Cruz mellett Édgar Ramírez (Carlos), Gael García Bernal (No) és Wagner Moure (Narcos) is elkísérte a Wasp Networköt, a filmet, amit részben Kubában forgattak, és azokról a kubai kémekről szól, akik a kilencvenes években beépültek az Amerikába szökött kubai közösségbe, hogy jelentsenek az ottaniak Castro-ellenes terveiről. Assayas filmje borzasztó bátor: rengeteg karaktert mozgat, teli van meglepetésekkel, és valahogy mindenből egy kicsit túl sok van benne. Sajnos azt kell mondanom, hogy a rengeteg pozitívuma ellenére a Wasp Network sokkal jobban működött volna tévésorozat formájában. 
 
Két és negyedórás történelmi eposz V. Henrikről Shakespeare után szabadon? A Netflix szerint jöhet. A The King még A rettenthetetlen/Gladiátor filmek érájának terméke, vagy inkább egyfajta utózöngése. Nagy királydráma egy fiatal srácról, aki nem akar király lenni, de fel kell nőnie a feladathoz. Nem akar háborúzni, de csak háború által tud békét teremteni. Ha túltesszük magunkat azon, hogy a főhőst játszó Timothée Chalamet olyan vékony, hogy egy kardot is alig bírna felemelni, itt mégis hős harcos lehet a csatákban, és kibekkeljük a néhány unalmasabb jelenetet, egy korrekt, kellően sötét királydrámát kapunk a közepén egy coming of age storyval és néhány kellemesen véres és mocskos csatajelenettel.  
Tulu
2019.09.03
|


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
18:10
Lány
belga rövidjátékfilm, 2018
18:15
Aranyhaj és a nagy gubanc
amerikai animációs film, 2010
18:15
Arany cseppek
lengyel animációs film, 2015
18:15
A szingli fejvadász
amerikai akcióvígjáték, 2012
18:30
Thor
amerikai akciófilm, 2011
Felkészültél a #pestiest-re? Mi igen! ??
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.