Programok a Balatonnál

szeptember 5 - 11.
Az időt nem tudjuk megfordítani, hogy újra nyár legyen, de lélekben még kicsit ottmaradhatunk. Ebben segítenek a szeptemberi programok a Balatonnál, egy utolsó utáni hajrával.
Badacsony
6–8. Badacsonyi Szüret
A Badacsonyi Szüreten gasztronómiai és kulturális programokkal, badacsonyi borászok kitűnő boraival, szabadtéri koncertekkel várják a vendégeket.


Balaton és környéke
(Veszprém)
Szept. 6. – november 11. Pecsételd körbe a Balatont két keréken!

A résztvevők a Balaton-parti pecsételőállomások érintésével részben vagy teljesen körbekerülik a Balatont, és összegyűjtik a pecsételőlapjukra az említett szolgáltatók pecsétjeit vagy beolvassák a túra kihelyezett QR kódjait. Fontos azonban, hogy a három térségre felosztott Balaton Régióból (Nyugat-Balaton, Északi part, Déli part) legalább egy térséget, vagy a teljes Balatont alaposan bejárja a résztvevő.
www.nyitottbalaton.hu/eprom/esemenyek/pecseteld-korbe-a-balaton-ket-kereken.html?pid=20407


Balatonfenyves
7-én 10h Kisvasút Nap
Nyitott kapuk a vontatási telepen, kisvasúti járművek kiállítása, zenevonat, színpadi műsorok, gyermekeknek ugrálóvár, mozdonyvezető avatás, tombola értékes nyereményekért.
www.csodalatosbalaton.hu/programok/fesztival-koncert/kisvasut-nap-2019-balatonfenyves/

Balatonfüred
Tagore sétány
6–8. XXVII. Quasimodo Költőverseny

A híres olasz költő, Salvatore Quasimodo 1961-ben járt Balatonfüreden, ahol gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a Balatonhoz fűződő érzéseit. A Nobel-díjas olasz költő tiszteletére rendezik meg 1992 óta évről évre a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót, amely mind a magyar, mind az olasz kulturális élet kiemelkedő eseménye.
www.balatonfured.hu/2019/08/24/xxvii-quasimodo-koltoverseny/


Balatonszárszó
7-én Szüreti Felvonulás
Balatonszárszón nagy nap következik, szüreti felvonulás és mulatság kerekedik, melyre szeretettel várják a család minden tagját. 17.30-tól Szüreti hagyományok bemutatása a Művelődési Házban: szőlőtaposás és -préselés, must- és borkóstoló, szüreti bál, színes műsorok. www.programturizmus.hu/ajanlat-szureti-mulatsag-balatonszarszo.html

Csopak
Strand
7–9. Heppiend 2019

A Heppiend Fesztivál három napon keresztül kulturális, sport- és gasztronómiai programokat kínál a szórakozni vágyóknak.
www.csopak.hu/hu/content/csopaki-nyar-happy-end-del-zarul

Gyeesdiás
7-én Gyenesdiási Szüreti Vígasságok
A körforgalomnál felállított présnél gyülekezővel, majd jelmezes felvonulással veszi kezdetét a rendezvény. A felvonulásra várják a jelmezes csoportokat, családokat, akik gyalogosan, vagy feldíszített járművekkel indulhatnak útnak, legyen az kerékpár, kiskocsi, talicska, kis- és nagytraktor, vagy akár lovas fogat. A menet megérkezését követően – a piaci rendezvénysátornál – késő estig műsorok szórakoztatják az érdeklődőket, akik közben finom ételeket kóstolhatnak.
www.gyenesdias.info.hu

Keszthely
Fő tér
7–8. 7. Nemzetközi Verkli Fesztivál

Magyar, svájci, német, osztrák, lengyel fellépők, tradicionális, hagyományos zenegépek, verklik szólalnak meg ezen a hétvégén Keszthelyen! Ismét szebbnél szebb zenegépek fognak megszólalni a város Fő terén és sétálóutcáján.

Siófok
Kálmán Imre Kulturális Központ (Fő tér 2.)
8-án 19h A magyar dal napja – Szeder – Bátran lépek

Színes indie pop-rock, finom sanzon fűszerezéssel. Ingyenes!
www.kulturkozpont-siofok.hu

Ezüst-part
7-én Kutyás nap és VIII. Örökbefogadott Találkozó.

Ha kutyát szeretnél vagy csak egyszerűen kutyás vagy – ott a helyed! Kaphatsz állatvédelmi, kutyasulis tanácsokat, vagy ha az örökbefogadás menetéről szeretnél érdeklődni, azt is megteheted. A fáradt gazdik és a sose fáradt kutyusok felüdülésére lesz a gazdi-kutyus páros masszázs. A gyerekek kedvence csillámtetoválás az idén sem maradhat el és egész napos meglepetés programok is várják őket.
www.siofokiallatvedo.hu

Szentkirályszabadja
7-én 22. Sárkányok Napja
Sárkánykészítés, játékok, programok sokasága és sárkányeregetés várja a látogatókat.


Tihany
6–8. Szüreti Napok
Különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat. A pénteki utcabállal kezdődő és a vasárnap esti bállal záruló ingyenes rendezvényen bőségesen lesz program gyereknek, felnőttek, borivóknak és mustkedvelőknek egyaránt. www.programturizmus.hu/ajanlat-szureti-napok-tihany.html

Zalakaros
7-én 16h Zalakaros Szüreti Mulatság
Remek szüreti programnak ígérkezik a Szüreti Szőlőkapkodó Zalakaroson! A hagyományos szüreti felvonulás idén is a Szüreti Szőlőkapkodó legszínesebb eseménye lesz, de e mellett fellépnek népzenei együttesek, a vásári forgatagban kézműves vásár és borházak bemutatója is megtalálható lesz.
www.programturizmus.hu/ajanlat-zalakaros-szureti-mulatsag.html

Zamárdi
6–7. III. Szent Kristóf Szüreti Fesztivál és Gasztropiknik
Gyermekprogramok, bűvészshow, lovaskocsikázás, szüret a szőlőhegyen. Kézműves vásár és gasztromustra. Bográcsozás, grillezés, borozás a kertben. Szüreti vacsora asztalfoglalással. www.hellosiofok.hu
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.