Amikor az erdők a belvárosba költöznek

Budapest, Szabadság tér, 2019. szeptember 20 - 21.
Szeretnél saját erdőt tervezni? Kíváncsi vagy, milyen ehető gyümölcsöket, terményeket rejt a rengeteg? Kipróbálnád, milyen erdei kisvasutat irányítani? Most a város közepén lesz lehetőséged erre, mert az ország erdői Budapestre költöznek.
Élményerdő, ehető erdő, erdei kincsestár, örökerdő – csak néhány érdekesség a IV. Erdővarázs Családi Nap programjából. Az ingyenes rendezvényen megismerkedhetünk az erdész szakma rejtelmeivel és az örökerdőkkel, feltűnnek erdei kisvasutak és erdészeti gépek, barangolhatunk az Országos Kékkör útvonalán, vagy bepillanthatunk az erdei vándortáborozók kalandjaiba. 
 
A hazai erdők kincseit, az erdészek különleges munkáját és az erdők rejtett titkait bemutató családi napra az állami erdőgazdaságok 15 tematikus sátorral készülnek. Játékokkal, kézműves foglalkozással, vetélkedőkkel és meglepetésekkel várják a családokat. Kipróbálhatjuk például, milyen saját összetételű, filterezett gyógyteát készíteni, erdei kisvasutat irányítani a terepasztalon, saját erdőt tervezni, de benézhetünk egy látványkaptárba is. A szakemberek szívesen segítenek abban is, hogyan lehet tájékozódni, vagy milyen szabályok betartásával szabad táborozni az erdőben egy-egy túrázás alkalmával. 
 

Mi fán terem a fa? – kérdezhetnénk, vagyis hogyan használhatjuk a fák termését, az erdő adta kincseket. Az Erdővarázs Családi Napon erre is választ kapunk, mint ahogy kiderül, hányféle ehető növény van a magyar erdőkben és milyen állatok laknak a városban. Ha pedig valaki kedvet kap ahhoz, hogy egy kicsit együtt dolgozzon az erdészekkel, játékos formában tanulhatja meg, melyik hónapban mit is csinálnak, hogyan dolgoznak az erdőben. 
 
Mindezeken túl ingyenes koncertek is lesznek. Szeptember 20-án, pénteken a Kaláka és a Rutkai Bori Banda lép fel, 21-én, szombaton pedig többek között Szalóki Ági koncertezik. 
Promóció
2019.09.04
|
(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.