Szedd magad! Az alma

A jól ismert, harsogó, savanykás vagy édeskés, kisebb vagy nagyobb alma időszaka is elérkezett. Számos fajta közül válogathatsz nem csupán a boltban, hanem a gazdaságokban is, ahol olcsóbban juthatsz a terméshez, és magad is szedheted azt. Nézzük, hova tudsz menni Pest megyében!
Érd – A Bakos Kertben lehet almát szedni korlátolt mennyiségben szeptember 22-től reggel 8-tól 18 óráig bezárólag. A Bagoly utca 87. alatt többféle fajtából lehet válogatni, melyek közül mind permetmentes. 
 
További információ >>
 
Gyál – Az Almapír Kft. neve mindent elmond, szóval ha ezt a helyet könnyen megközelíted, ne is habozz sokat. Hétköznapokon 8-18 óra között, hétvégén 9-16 óra között lehet szüretelni, valamint a helyszínen kapható natúr, szűrt almalé 5 literes kivitelben. 
 
További információ >>  
 
Halásztelek – A Hold utca 38.-ban van egy tangazdaság, és ott is lehet almára szert tenni. Szeptember 19-én indul a szedés, hétfőtől szombatig 8-17, vasárnap 8-15 óra között.  
 
További információ >>
 
Nyáregyháza – Bagoly László Kertjében is többféle alma terem, már szeptember közepétől szedhető mindennap 8-18 óra között. Eljutni a 405-ös úton lehet, melyről a 6. Kilométerénél kell lefordulni, a dánszentmiklósi elágazásnál. 
 
További információ >>
 
Pomáz – A Dobogókő és Dolinai úti gazdaságban szedhető alma a Piliskert Kft. jóvoltából. Előbbi Pomázról a Pilisszentkereszt-Dobogókő felé tartó úton, annak a jobb oldalán, a városhatáron található, külterületen, a Gálfi Béla Kórházzal szemben. A Dolinai pedig a Klisovác dűlő magasságában. Szeptember 9-től november 10-ig szabad a pálya, mindennap 8-18 között. 
 
További információ >>  
 
Pomáz – Breier Farm, Kiskovácsi. A 111-es úton a 10. Kilométerkőnél. Hétfőtől szombatig 7 és 16 óra között lehet begyűjteni a termést, vasárnap 7 és 12 óra között. A pontos kezdésről nincs információ, de elérhetőséget itt találsz: 
 
További információ >>  
 
Szob – A Szobi Gyümölcskertben szeptember 10-től október 31-ig van lehetőség almát szedni és itt venni is lehet a kényelmesebbek kedvéért. Mielőtt útra kelsz, mindenképp hívd a gazdaságot egyeztetés okán. 
 
További információ >>  
 
Törökbálint – Almáskert, DomaFarm. Szedd és vedd a Ráczug utca 291/21.-ben! 12 féle szedhető vagy csak megvásárolható almafajta vár rád, fantasztikus frissen készített almalé és még állatsimogató is van, tehát ebből nyugodtan csinálhatsz egy családi programot. Hétköznap 3-tól 6-ig, hétvégén 9-től 5-ig várnak szívesen. 
 
További információ >>  
 
Törökbálint – Kiss Marikánál, az Auchantól nem messze már augusztus végétől lehetett szedni az almát, úgyhogy sokat ne variálj, mert elfogy az orrod előtt. Csütörtökön, pénteken és szombaton 8-18 óra között, vasárnap pedig 8-tól 12-ig dolgozhatsz meg a finom almáért. 
 
További információ >>
 
Pesti Est-tipp: 
 
Egyél most almát, mert már régen tetted. Zöldet, pirosat, sárgát. Nyersen harapva, esetleg mással lereszelve, ha nosztalgiázni akarsz, kompótként, hússal, salátába, süteménybe, grillezve – majdnem akárhogyan. Vitamindús és ásványi anyagokkal is telerakta a természet. 
 
 
Szálka Sarolta
2019.09.10
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.