Programok a Balatonnál

szeptember 12 - 18.
A nyarat már nem hozhatjuk vissza, és a Balaton vize sem alkalmas már fürdőzésre (talán még az igazán bátraknak...), de az élet nem állhat meg, jöjjenek az őszi programok és hangulat!
Alsóörs
Strand sétány
14-én Horgásznap és halfőző verseny 2019
Családi programokkal, főzőversennyel színesített program várja az érdeklődőket.

Balatonakali
14-én Horgászverseny és horgász családi nap

Balatonalmádi
12-én Tökfesztivál
Ahol bebizonyosodik, hogy a tök nem egy unalmas zöldség, hanem nagyon finom és tápláló étel. Ráadásul igencsak szórakoztató dolgokat készíthetnek belőle a résztvevő családok. Itt az alkalom megtapasztalni, hogy boszorkányok márpedig vannak! Töklámpás-faragás, tökös ételek kóstolója, kézműves játszóház, tökkel kapcsolatos mesék, Balaton-társasjáték, kirakodóvásár várja az érdeklődőket.
www.balaton-almadi.hu/fesztivalok/tokfesztival/


Balatonboglár
(Gömbkilátó)
13–14. Balaton Piknik

A Gömbkilátó tövében kerül sor a második alkalommal megrendezett Balaton Piknikre, amelynek színpadán előadók lépnek fel mint a Morcheeba, Roisín Murphy, Gilles Peterson, a Nicole Conte Spiritual Galaxy, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto, vagy José González.
www.balatonpiknik.hu

Kikötő
14-én Bahart Regatta 5. forduló

Tavasszal Badacsonyban kezdődött, majd Siófok, Balatonszemes és Balatonlelle után Balatonbogláron végződik a 2019-es Bahart Regatta 2019. A Bátor Táborral közösen olyan segítő, gyógyító erejű szakmai programot állítottak össze, amely az élményterápia módszerét használva kínál a gyermekek és családjaik számára egy felejthetetlen, élményekben gazdag napot. A nap fénypontja és minden kisgyerek várva várt programja a délután megrendezésre kerülő Eurakvilo Regatta vitorlásverseny, melyen a Bahart Regatta versenyzők az aznapi túrafutam után megvitorláztatják a gyerekeket egy könnyített verseny keretében. A hagyományosnak számító, felejthetetlen egész napos programra sok szeretettel várják a Dél-Dunántúli régióban élő gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás gyermekeket és családjaikat a szervezők.
www.csodalatosbalaton.hu/programok/sport/bahart-regatta-5-fordulo-2019-balatonboglar/

Balatonfenyves
(Kölcsey u. 14.)
14-én Szüreti felvonulás és bál

A nagyszabású szüreti felvonuláson hintón és lovas kocsikon utazva haladhatnak végig a szüretelők és a vendégek a település utcáin. A vidám hangulatot operett-, musical- és nótaműsor alapozza meg, a bíró és bíróné mellett pedig harmonikás is helyet kap az egyik fogaton. www.programturizmus.hu/ajanlat-szureti-felvonulas-bal-balatonfenyves.html


Balatonfüred
(Hajókikötő)
14-én Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

A félszigetkerülő verseny az egyik legnépszerűbb összecsapás az itthoni vitorlázók körében: ilyenkor több száz hajó népesíti be a Balatonfüred, Tihany és Sajkod közötti vízterületet, ami nem csak a versenyzőknek jelent élményt, hanem azoknak is, akik csak drukkolóként vannak jelen a parton.
www.balatonfured.hu

Balatonmáriafürdő
(Bernáth Aurél sétány)
14-én 15h VI. Máriai Dixieland Fesztivál

Egy délután, ahol a dixie-zenéé a főszerep. Garantált a New Orleans-i hangulat, valamint a helyi termelők saját érlelésű, kellemes borainak repertoárja. A zenén kívül kézműves vásár és gyermekprogramok színesítik a napot.
https://csodalatosbalaton.hu/programok/fesztival-koncert/mariai-dixieland-fesztival-2019-balatonmariafurdo/

Fonyód
Napsugár Kemping
12–15. Everness Indián Nyár

Európa legnagyobb önismereti és életmódfesztiváljának kistestvére, az Indián Nyár, elvonulás jellegű hétvégéje, ahol elmélyülhetsz és feltöltődhetsz.
www.indiannyar-everness.hu


Gyenesdiás
Piac és Rendezvénytér
14-én 15h Burgonya Nap

Minden, ami burgonya: burgonyás különlegességek, keszthelyi burgonyafajták bemutatása, szaktanácsadás, kedvezményes vásárlási lehetőség és természetesen burgonyás főzőverseny is lesz, nyílt lángon.
www.gyenesdias.info.hu/esemenyek/gyenesdiasi-burgonya-nap/

Keszthely
Helikon Kastélymúzeum
14-én Trófeaszemle

A vadászathoz kötődő zenei, irodalmi és képzőművészeti programok, solymászbemutató várja az érdeklődőket. A kastély Vadászati Múzeumának teljes területén hazai trófeákból, rendellenes és érmes agancsokból, agyarakból és csigákból álló kiállítás látható.
www.helikonkastely.hu

Siófok
Fő tér
13–15. Sör és Csülökfesztivál

Első alkalommal kerül megrendezésre a Sör és Csülökfesztivál, ahol a finomságok mellett több program is várja az érdeklődőket. A rendezvény ingyenes és kutyabarát!
www.hellosiofok.hu/esemenyek/esemeny/680/soer-es-csueloek-fesztival

Szigliget
Szigligeti Strand
14-én Szigligeti félmaraton 2019

Több távból – 6, 9, 21 km – is választhatnak a futók a 4. Szigligeti félmaratonon. Az eseményt kísérőprogramok színesítik, előadást tart többek között Monspart Sarolta világbajnok tájékozódási futó is.
www.csodalatosbalaton.hu/programok/sport/szigligeti-felmaraton-2019/

Vonyarcvashegy
15-én XXVIII. Vonyarci Búcsú
Hosszú múltra tekinthet vissza az idén 28 éves vonyarci búcsú. Minden alkalomra szeretnek valamilyen ünnepet tartani: hol köszöntik, hol búcsúztatják az évszakokat. Van, hogy a bort, van, hogy az ételeket ünneplik. Erre ad most jó lehetőséget a búcsú.
www.vonyarcvashegy.hu/programok/xxi-szezonzaro-vonyarci-bucsu-2

Zamárdi
(Tájház, Fő u. 85.)
14-én 19h Madárijesztőkészítő-verseny

Hangulatos őszi rendezvény a zamárdi Tájházban, ahol megválasztják a legszebb, vagy legrémisztőbb madárijesztőket.


2019.09.11
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.