Így készült a Rambo V. – Utolsó vér

Már azt hittük, sosem készül el, de végül Stallone csak összekapta magát és még egyszer visszahozta a karaktert, akiért a nyolcvanas években megőrült a magyar panellakók nagy része, miközben agyonmásolt VHS-en nézték az egyszemélyes hadsereg pusztítását. A Rambo V. útja egészen rögös volt a megvalósulásig.
10. A filmterven már 2008-ban, a John Rambo bemutatása és sikere után elkezdtek dolgozni. A kezdeti terv az volt, hogy Stallone nemcsak a forgatókönyvet írja és a főszerepet játssza, hanem ő is rendezi a filmet. 
 
9. A filmet gyártó Millennium Films szerette volna, ha a bulgáriai stúdiójukban forgatnak, Stallone ugyanakkor inkább az Egyesült Államokban dolgozott volna. Ez a vita hosszú ideig útját állta a projekt elindulásának. 
 
8. 2009 augusztusában bejelentették, hogy a film címe Rambo: The Savage Hunt lesz, és James Byron Huggins regényén, a Hunteren alapul majd. A sztoriban Rambo egy különleges osztagot vezet majd, hogy levadásszanak egy genetikailag módosított teremtményt. 
 
7. 2009 novemberében jelezték, hogy a cselekményt átírták, és a sztori már arról szól, hogy Rambo a mexikói határra megy, hogy megmentse egy elrabolt lány életét. 
 
6. 2010-re Stallonénak annyira elege lett a bonyodalmakból, hogy bejelentette: végzett Rambóval. Ennek ellenére a Millennium tovább reklámozta a filmfesztiválokon az ötödik részt arra hivatkozva, hogyha Sly nem vállalja a szerepet, akkor valaki más úgyis megcsinálja. 
 
5. 2011-re a Millennium békét kötött Stallonéval, és egy új írót bíztak meg a forgatókönyv megírásával. A cél az volt, hogy nagyszabású akciófilm helyett egy hasonló kisvárosi thriller szülessen, mint amilyen az első rész volt. 
 
4. 2012-ben egy újabb szkriptet vásároltak meg a filmhez, de mivel azzal is elégedetlenek voltak, 2014-ben meggyőzték Stallonét, hogy mégis maga írja meg a film forgatókönyvét. Sly állítólag a Nem vénnek való vidék modorában elmesélt történetben gondolkodott. 2014 szeptemberében jelentették be a film címét: Rambo: Utolsó vér. Ekkor még úgy volt, hogy Stallone rendezi a filmet. 
 
3. 2015-ben a Millennium és Stallone újra összekaptak a folytatáson: mindkét fél teljesen más típusú történetet képzelt el. A munkálatok leálltak, a Millenniumnál pedig kínjukban arra gondoltak, hogy szerződtetnek egy fiatal színészt, hogy elmesélhessék Rambo eredettörténetét egy prequel formájában. 
 
2. 2018-ra sikerült elsimítani az ellentéteket: bejelentették az ötödik rész forgatását, ami Rambo drogkartellekkel vívott harcára fókuszál. A forgatás szeptemberben kezdődött Bulgáriában, de Louisianában és Tenerifén is forgatott a stáb. Sly végül a rendezést átadta Adrian Grunbergnek. 
 
1. Stallone idén Cannes-ban ellentmondásos nyilatkozatot tett. Egyrészt azt mondta, hogy az új film végén Rambo karaktere végre békére lel, másrészt azt is hozzátette, hogy siker esetén lát esélyt arra, hogy további folytatást készítsen a franchise-hoz. 
2019.09.16
|
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.