Határtalan Design Kiállítás díjazottjai 1 +

Budapest, Eventuell Galéria, 2019. szeptember 19. - október 1.
25 éves a magyar designszcéna egyik legjelentősebb és legaktívabb műhelye, az Eventuell Galéria, amely a negyedszázados évfordulót sokszínű kiállítássorozattal ünnepli.
Az Eventuell Galériát 25 évvel ezelőtt alapították Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia textiltervező iparművészek és Radnóti Tamás belsőépítész saját, valamint kortárs designerek munkáinak bemutatására, és az eltelt évtizedek alatt rengeteg tehetséges és ismert tervező kapcsolódott be a csoport munkájába.
 
A tagok egyedi és kisszériás termékeinek bemutatásán kívül az Eventuell brand égisze alatt Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás több mint 200 kiállítást és egyéb programot szervezett, amelyeken eddig közel 800 magyar és külföldi designer, alkotócsoport és kortárs művész alkotásai voltak láthatók. Szintén a tervezőpáros nevéhez köthető a 2004 óta minden évben megrendezett nemzetközi madeinhungary+MeeD, Határtalan Design kiállítássorozat, és a már ötödik évébe lépő Texhibition névre keresztelt kezdeményezés. 
 
A 25. évfordulóhoz kapcsolódó kiállítássorozat első tárlata a kortárs ékszer roppant színes és izgalmas világába kínál betekintést, amelyen hazai és külföldi tervezők egyaránt bemutatkoznak. A Határtalan Design Kiállítás díjazottjai 1 + című kiállításon Tata Akhatova a pilseni LSFDA hallgatója és a 21. századi street art és képregények világát hozó Viktor Kováč darabjai mellett Horányi Kinga és Németh Orsolya, az Eventuell Galéria ékszertervezőinek munkáit láthatjuk.  
2019.09.16
|
(5 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.