Jön a 6. Body.Radical!

Budapest, szeptember 25. - október 1.
A Body.Radical Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé mára a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.
A biennálé szervezőjének, Bataritának kiemelt célja, hogy Magyarországon és lehetőség szerint a régióban is bemutassa a távol-keleti előadóművészetek legújabb irányzatait: a butoh filozófiáját tükröző, vagy határokat feszegető, radikális előadásokat, kortárstánc-produkciókat és performanszakciókat, elősegítve ezzel a kulturális és művészeti kapcsolatok kiépítését, koprodukciók létrejöttét.
 

 
A Koreai est keretén belül fellép JI Kyungmin és a Goblin Party, akik a legmélyebb érzelmeket hívják elő. Az est vendége Spanyolország Elías Aguirre duójával, ami a butoh filozófiáját kelti életre.
 
Ezt követően a Japán estre kerül sor két ifjú, meghökkentő manga figurával Imaeda Seinával és Omori Yokóval, akik mellett a velőt rengető szürreális fizikalitású butoh táncos Okuyama Barabbas lesz látható. Az est vendége Kanada és Kína Josh Martin és Xiao Zhiren képviseletében a testemlékezet és annak láthatatlan világának megjelenítésével. Az esteken fel-feltűnnek Hornyák István ruhakölteményei.
 
A színházi térben előadott munkák mellett a biennálé talán legkülönlegesebb programja a vasárnap délután zajló Hopp Kert Show a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, melynek keretében a fesztivál művészei a helyszín által inspirált térspecifikus performanszakciókat adnak elő a pár éve újjászületett kertben, és midezek mellett látogatható lesz a múzeum aktuális kiállítása is. A program keretén belül a biennálé egy új térspecifikus darab megteremtésének és bemutatásának lehetőségét is biztosítja, magyar (Kalmár Ákos, Bot Ádám) és koreai művészek (Goblin Party) koprodukciós munkájaként létrehozva. 
 
Az előadások mellett kétnapos butoh workshopot tart Okuyama Barabbas a Dairakudakan volt frontembere.
 
Az idei filmvetítés anyagát koreai és koprodukcióban készült táncfilmek, valamint Basile Doganis a Murobushi Ko életművével foglalkozó filmje adja. A szimpózium vendége Doganis melett Watanabe Kimiko, a tokiói Murobushi archívum igazgatója.  
 
A fesztivál életében másodszor került Pécs a turnéprogramba. A BODY.RADICAL igazi eszenciája utazik az egykori Európai Kulturális Fővárosba, a Nádor Galériába. 
 
2019.09.19
|
(5 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.