Mécs Miklós: Posztadokkapokaliptikus

Budapest, Trafó, szeptember 27. - november 3.
Mécs Miklós intermédia művész és haszontalan művész jellemzően gondolkodó- és alkotótársakkal dolgozik együtt különféle csoportosulásokban. Ezek őse a Fischer Judittal közösen alapított „Szájjal és Aggyal Festők Világszövetsége”.
A Sz.A.F. hétköznapi helyzeteket ki- vagy elfordítva mutat rá a normálisnak vagy épp abnormálisnak mondott dolgok fonákságaira. Mécs Miklós (x4 + Fischer Judit + Sz.A.F.) Posztadokkapokaliptikus kiállításán ötletek, nem megvalósítandó műtervek, posztkonceptuális megállapítások és személyes életvezetési javaslatok olvashatók. 
 
Mécs folyamatosan teszteli saját mohóságát; már-már sportot űz abból, hogy veszni hagyja az igazán jó ötleteket, „szeret pepecselni, de csak egy percig”, és „sok energiát feccölni abba, hogy megmutassa a közönyét”. „Belülről rágja a száját, hogy kisebb legyen az arca.” Programszerűen „igyekszik nem csinálni semmit (hisz úgy is minden megtörténik)”, „pénz nélkül él” („stadionra gyűjt”), és próbálja „a jövőt végképp eltörölni”. 
2019.09.23
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.