Programok hétvégére

2019. szeptember 27-29.
A könyvek és a tudomány szerelmesei egyaránt készüljenek: jön az Olvasás és a Kutatók éjszakája is hétvégén, de street art, állásbörze, családi nap, maratonfutás, gyorskorcsolya, valamint tánc- és kulturális rendezvény is várja a fővárosiakat.
PesText – Borders and Bridges Nemzetközi Irodalmi Fesztivál 
szeptember 25–28.  
www.pestextfestival.hu 
 
A világirodalom Budapestre látogat! A fesztivál keretében olyan híreségek érkeznek, mint Terézia Mora író, műfordító; Tibor Fischer író; David Szalay író vagy épp a hálózatkutató Barabási Albert László. A nemzetközi kitekintés fókuszába a visegrádi országok és a nem Magyarországon élő magyar származású alkotók kerülnek. A PesTexten bemutatják majd többek között a PIM V4-es rezidens programjában részt vevő alkotókat, de érkeznek vendégek többek között Indiából, Izraelből, Törökországból, Horvátországból, Szerbiából, Észak-Macedóniából és Ausztriából is. Ingyenes! Bővebben >> 
 
PLACCC 2019  
szeptember 3-28.  
www.placcc.hu  
 
A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál. Provokatív, elgondolkodtató, játékos programok és akciók! Bővebbben >> 
 
Kisgyermekes családok egészségnapja 
Óbudai KK – Óbudai Kulturális Központ  
szeptember 27. péntek, 9.30  
www.kulturkozpont.hu 
 
Az anyatej világnapjához kapcsolódóan idén is ezzel a programmal köszöntik azokat a kerületben élő édesanyákat, akik több hónapig vagy akár éveken keresztül is anyatejjel táplálják gyermeküket, illetve azokat az édesanyákat is, akik a Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtő Állomására leadott anyatejjel a kerületi kis súllyal született babáknak tudnak segíteni. Az idei egészségnap számos tartalmas programot, bemutatót, ingyenes szűrővizsgálatot és tanácsadást kínál a családok számára. Ingyenes! 
 
Állásbörze 
Sződliget-ház  
szeptember 27. péntek, 11:00
www.bpxv.hu 
 
A szervezők gondoskodnak róla, hogy az eseményen résztvevő munkaadók, köztük XV. kerületi cégek, munkaerő közvetítő, képző, tanácsadó szervezetek, intézmények a lakosság minél szélesebb rétegei, korosztálya számára kínáljanak lehetőségeket. Így a színes kínálatban a XV. kerületi Önkormányzat intézményei mellett megtalálhatóak lesznek az idősebb munkakeresők elhelyezkedését segítő nyugdíjas szövetkezetek, a diákmunka közvetítő szövetkezetek, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek, kisgyerekes anyukák számára a munkaerő piaci visszatérést segítő programok. Információ a 06-20/516-1827-s telefonszámon. Ingyenes! Bővebben >> 
 
És mi zöldek hova álljunk? - a Tanácstalan Köztársaság vitaestje 
ELTE Társadalomtudományi Kar  
szeptember 27. péntek, 17:00
www.tatk.elte.hu 
 
A nemzetek Európáját akarjuk vagy a multikét? Van-e alternatívája a globalizációnak? Kapitalizmust akarunk vagy szocializmust? Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyünk? Lányi András filozófus, ny. egyetemi docens és Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő előadása. 
 
Kutatók Éjszakája 
szeptember 27-28. 
www.kutatokejszakaja.hu 
 
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A tavalyihoz hasonlóan idén is kétnapos lesz a rendezvény, szeptember 27-én és 28-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. 
 
Így szerettek ők – Karinthy Frigyes – Felolvasószínház 
Óbudai KK – 3K  
szeptember 27. péntek, 19h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Ez az előadás Karinthy Frigyes, Böhm Aranka és Déry Tibor szerelmi háromszögét dolgozza fel Scherer Péter, Danis Lídia és Hajduk Károly szereplésével. Jegyár: 2000 Ft.  
 
ELEVEN Ősz 
szeptember 27-28. 
www.bartokbelaboulevard.hu 
 
Zenei programok, kiállítások, gyerekprogramok és még számos érdekes program várja a látogatókat.  
 
XI. Ferencvárosi Mesenap 
Kerekerdő park 
szeptember 28. szombat, 10:00 
www.facebook.com 
 
Színes programokkal várják a gyerekeket, családokat a Kerekerdő parkba! Esőhelyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ. Ingyenes! 
 
Városliget Street Art - Live Painting 
Városliget, Pavilon 
szeptember 28. szombat 
www.facebook.com 
 
Az élő festésre felkért street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, illetve a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban. A szabadban alkotás közelebb hozza a befogadókat a művészekhez, a művészethez és betekintést nyerhetnek az alkotás folyamatába is. 
 
Az olvasás éjszakája 
szeptember 28. 
www.azolvasasejszakaja.hu 
 
Van az évnek egy éjjele, amikor minden a könyvekről szól: ez az Olvasás Éjszakája. Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig. A rendezvényhez csatlakozó könyvesboltok meghosszabbított nyitvatartással várják a közönséget. 
 
34. SPAR Budapest Maraton 
szeptember 28–29.  
www.sparbudapestmaraton.hu
 
Az atlétika a sportok királynője, a fején a korona a klasszikus táv. Fuss maratont Budapesten, egy gyönyörű és változatos útvonalon, sok ezer futótársaddal együtt! Igazi városnézés futólépésben: világörökségi helyszínek, Duna-hidak, Gellért-hegy, Budai Vár, Parlament, Margitsziget... Bővebben >>  
 
Short track országos bajnokság 2019 
Hunskate - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség 
szeptember 28–29.  
www.facebook.com 
 
A minden idők legizgalmasabbjának ígérkező országos bajnoksággal indul a short track szezon! Olimpiai bajnokaink, Burján Csaba, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor dolgát többen is igyekeznek majd megnehezíteni, de a lányoknál is nagy harc várható. A tét a januári debreceni Európa-bajnokságon való részvétel. Ingyenes! 
 
Mikve túra 
Várkert Bazár  
szeptember 28–29. 1:00
www.varkertbazar.hu
 
Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? A túra során bejárhatjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Jegyek csak elővételben kaphatók. Közvetlen a vezetés előtt, a helyszínen jegy vásárlása nem lehetséges. Jegyár: 2500 Ft.  
 
Kerületi Kaptató 2019 
Millenáris  
szeptember 29-én  
www.millenaris.hu 
 
A részvétel ingyenes, de előzetes nevezéshez kötött. 
 
Ez Afrika! - Közösségi nap
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ 
szeptember 29. vasárnap, 10:00
www.afrikaert.hu/ezafrika
 
Filmvetítés, kiállítás, gyerekek számára még nem hallott szavanna meséktől, izgalmas egzotikus játékokig vásárok, kiállítók, tanulságos, színvonalas, kalandos, szórakoztató, tudományos előadások várják az érdeklődőket. Ingyenes! Bővebben >> 
 
6. BODY.RADICAL - Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 
szeptember 29. vasárnap, 15:00 
www.hoppmuseum.hu 
 
A program a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát. Jegyár: 1400 Ft. 
 
Schönherz Mátrix 2019 
Rákóczi híd budai hídfője 
szeptember 29. 
www.facebook.com 
 
A Mátrix a Schönherz QPA hagyományos eseménye, ahol idén is egy óriási képernyővé változtatják a kollégiumot.  
 

2019.09.25
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.