KLÍMARIADÓ! Alkoss képet róla! - 19. ARC közérzeti kiállítás

Budapest, Örs vezér útja, szeptember 27. - október 13.
„Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami aláver az emberiségnek? Oszd meg velünk ez ügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról!” – szólt az idei ARC pályázati kiírása.
Az évente megrendezett közérzeti pályázatról és a legjobb pályamunkákat bemutató kiállításról ismert ARC eredeti célkitűzése az volt, hogy vérfrissítést hozzon a hazai köztéri reklámkultúrában, az alapgondolat pedig, hogy a reklámcélokra használt óriásplakát-felületek akár társadalmi üzeneteket is hordozhatnak.
 
Ennek jegyében rendezték meg 2000-ben az első óriásplakát-pályázatot és -kiállítást, amely tizenkilenc éve változatlanul a kreativitás szabadságáról szól, véleményeket bemutató és véleményformáló képkulturális eseményként vesz részt a társadalmi folyamatokban. Évről évre szerves része a budapesti kulturális kínálatnak, jelentősége pedig a kiállításokon is túlmutat, idézik, beszélnek róla és hivatkoznak rá. Az ARC-ra a kezdetektől korlátlanul pályázhat bárki, a kiállítások pedig nyitottak, éjjel-nappal ingyenesen megtekinthetők.
 
Idén július közepéig várták a pályaműveket, a húszfős zsűri által kiválasztott legjobb munkákat szeptember végétől bő két héten át láthatja a közönség.  
2019.09.30
|
(6 kép)


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.