Kedvenc helyek

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak egy kenyértartóban

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak Walesben egy kenyértartóban - számolt be róla a BBC News. A filmszalagon az együttes egy interjúja látható, amelyet 1965-ben adtak Cardiffban. A mintegy tízezer font (3, 8 millió forint) értékűre becsült felvétel egy ház takarításakor került elő.
Paul Fairweather, az Omega Aukciósház szakértője „nagy leletnek" nevezte a Beatles-filmszalagot, amelyet szerinte 1965 óta senki sem láthatott. A felvételen az együttes tagjai viccelődnek az újságíróval, aki megpróbál interjút készíteni velük. John Lennon azt állítja, hogy Paul McCartney-nak öt gyermeke van Swansea-ben, Ringo Starr pedig arról mesél, hogy következő filmjük egy western lesz. A banda az egész felvétel alatt vicces arcokat vág, és egy ponton a There's No Business Like Show Business (Páratlan biznisz a színházi biznisz) musicalt idézik. 
 
Egy másik, 1967-es felvételen Lennon Maharishi Mahesh jógi, szellemi vezető tanításairól beszél. Egy harmadik tekercsen pedig Lennon a God című számot adja elő. Ennek értéke ugyancsak 10 ezer font az aukciósház szerint. 
 
(MTI) 
2019.09.30
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.