Egysnittes háborús filmmel rukkol elő Sam Mendes

Az 1917 című I. világháborús mozi úgy fog majd festeni a vásznon, mintha egyetlen snittben, vágás nélkül rögzítették volna.
Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) új mozija két katonáról szól, akiknek a fronton lehetetlenül rövid idő alatt kell kézbesíteniük egy üzenetet, amivel megmenthetik hatszáz katona életét. A szereplők szűk idejének feszültségét a direktor azzal szeretné érzékeltetni, hogy vágás nélkül mutatja be az útjukat a háború sújtotta területen. Ehhez Roger Deakins operatőrrel egy különleges eljárást dolgozott ki: a filmet valójában több etapban rögzítik, de úgy fog kinézni, mintha egyetlen, nagy, vágás nélküli jelenet volna. Persze csináltak már hasonlót mások is (pl. Birdman), de egy teljes egészében a szabadban játszódó, nagy tömegjeleneteket és látványos elemeket használó háborús filmnél mindenképp egyedi lesz majd a dolog. 
 
(empireonline.com) 
2019.10.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.