Jön a Magyar Festészet Napja

Immár tizennyolcadik éve rendezik meg a Magyar Festészet Napját. Az október 18-ra, Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapjára időzített civil kezdeményezés az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát.
A programsorozat keretében idén is számos kiállítás és kísérőprogram – ötven csatlakozó város több mint 150 eseménye – közül válogathatnak az érdeklődők. A rendezvény fő helyszíne az idén Óbuda lesz. „Egy rendezvénysorozat, melyhez az ország és a Kárpát-medence művészeti közélete csatlakozik évről évre. Ünnepeljük együtt tehát azt, hogy van festészet, van magyar festészet, van jó magyar festészet, ami mögött kiváló művészek állnak és, hogy mindez összeköt, és nem elválaszt minket egymástól” – szól a szervező alapítvány felhívása.  
 
2019.10.02
|


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.