Jön a Magyar Festészet Napja

Immár tizennyolcadik éve rendezik meg a Magyar Festészet Napját. Az október 18-ra, Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapjára időzített civil kezdeményezés az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát.
A programsorozat keretében idén is számos kiállítás és kísérőprogram – ötven csatlakozó város több mint 150 eseménye – közül válogathatnak az érdeklődők. A rendezvény fő helyszíne az idén Óbuda lesz. „Egy rendezvénysorozat, melyhez az ország és a Kárpát-medence művészeti közélete csatlakozik évről évre. Ünnepeljük együtt tehát azt, hogy van festészet, van magyar festészet, van jó magyar festészet, ami mögött kiváló művészek állnak és, hogy mindez összeköt, és nem elválaszt minket egymástól” – szól a szervező alapítvány felhívása.  
 
2019.10.02
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.