Közös kiállításon a Turner-díj jelöltjei

Margate, Turner Contemporary Art Gallery, 2020. január 12-ig
Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock, Oscar Murillo és Tai Shani – közülük kerül ki december elején a legnevesebb angol kortárs művészeti elismerés, a Turner-díj idei nyertese. A shortlistre került négy alkotó most közös kiállításon mutatja be egy-egy projektjét.
A szeptember végén nyílt tárlatot január 12-ig láthatja a nagyközönség a dél-angliai Margate-ben működő Turner Contemporary kortárs művészeti galériában. 
 
A jordániai születésű Lawrence Abu Hamdan fültanúk beszámolóira építve vizsgálja a szíriai rezsim egyik börtönében fennálló viszonyokat audio-video-installációjában. A Londonban élő Tai Shani performanszot, filmet, installációt és plasztikát ötvöző DC: Semiramis című műve Christine de Pizan tizenötödik századi feminista szövegén, A hölgyek városának könyvére épül. A szintén londoni Helen Cammock videoinstallációja, A hosszú hangjegy (The Long Note) a hatvanas évek faji, osztály- és nemi egyenlőségért vívott harcainak kontextusába helyezve vizsgálja a nők alulbecsült szerepét az 1968-ban Észak-Írországból indult polgárjogi mozgalomban. 
 
A rövidített lista legszélesebb körben ismert művésze a kolumbiai származású Oscar Murillo, aki huszonhárom felöltöztetett papírmasé figurát ültetett szembe a galéria tengerre néző, fekete vászonnal kitakart ablakával, így reflektálva az Egyesült Királyságban fennálló szociális és politikai helyzetre.  
 
2019.10.02
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.